Gammeldags æblekage er en dansk klassiker, som minder mig om efterår og familiehygge. Jeg sværger til en æblekage lavet med markroner, som knaser dejligt.
4 personer
8 madæbler
1 vaniljestand
Sukker efter smag
Makroner efter smag
½ L fløde
Skræl æblerne, fjern kernehuse, og skær æblerne i mindre
stykker. Kom æblerne i en gryde med et par skefulde vand. Flæk så vaniljestangen,
skrab kornene ud, og kom dem ned til æblerne sammen med vaniljestangen. Kog
æblerne under låg til de er møre – sørg dog for, at æblerne ikke koger helt ud! Når æblerne er kogt færdige, fjernes vaniljestangen, og
æblemosen smages til med sukker – den skal ikke være alt for sød.
Pisk fløden stiv.
Anret æbledesserten i en stor glasskål med æblegrøden
nederst og et lag af knuste makroner, toppet med
flødeskummen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar