fredag den 3. januar 2014

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage er en dansk klassiker, som minder mig om efterår og familiehygge. Jeg sværger til en æblekage lavet med markroner, som knaser dejligt. 


4 personer

8 madæbler
1 vaniljestand
Sukker efter smag
Makroner efter smag 
½ L fløde

Skræl æblerne, fjern kernehuse, og skær æblerne i mindre stykker. Kom æblerne i en gryde med et par skefulde vand. Flæk så vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem ned til æblerne sammen med vaniljestangen. Kog æblerne under låg til de er møre – sørg dog for, at æblerne ikke koger helt ud! Når æblerne er kogt færdige, fjernes vaniljestangen, og æblemosen smages til med sukker – den skal ikke være alt for sød.
Pisk fløden stiv. 
Anret æbledesserten i en stor glasskål med æblegrøden nederst og et lag af knuste makroner, toppet med flødeskummen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar