tirsdag den 17. december 2013

Tikka masala

Denne ret er en af Indiens klassikere og sender dufte fra Østen gennem køkkenet - lækkert!!


4-6 personer

4 kyllingebryster/lammekød
2 løg
6 fed hvidløg
70 g ingefær
2 røde chili
1 spsk. stødt, ristet sennepsfrø
2 tsk. stødt, ristet spidskommen
2 spsk. stødt, ristet korianderfrø
1 spsk. paprika
3 spsk. garam masala
2 dl. yoghurt naturel
1 spsk. smør
4 spsk. tomatpure
1 håndfuld ristet og stødte mandler
1,5 dl. piskefløde
Koriander og limesaft til pynt

Rist alle tørre, hele krydderier på en pande, og rist herefter mandlerne. Mal krydderier og mandler til en karry i en morter eller en mini-hakker og bland karryen med yoghurten. Skær kyllingen i grove tern og læg dem i yoghurt-marinaden i 2-3 timer – gerne natten over.
Steg kyllingestykkerne på en varm pande, så de er gyldne på alle sider, og læg dem til side.
Skær løg og hvidløg i små tern og steg det gyldent sammen med revet ingefær og finthakket chili i en stor gryde. Kom resten af karry-marinaden, tomatpure og vand ned i gryden og lad saucen koge i 1 timer under svag varme. Lad låget ligge halvt på, så saucen langsomt bliver reduceret. Tilsæt til sidst kyllinge-stykkerne og fløden og lad sacen koge op til kyllinge-stykkerne er møre. Smag samtidig saucen til med garam masala og limesaft.
Serveres med ris og koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar