tirsdag den 17. december 2013

Butter chicken

Butter chicken er en super krydret, men samtidig også mild indisk ret, som derfor passer til alle alders klasser. 



4-6 personer

6 kyllingebryster
1 L græsk yoghurt
3 løg
4 fed hvidløg
2 spsk. revet ingefær
2 røde chilier
2-3 dåser hk. tomat
1 hønsebouillion-terning 
Saften af 2 limes
1 tsk. chilipulver
10 nelliker
10 sorte peberkorn
8 grønne kardemommekapsler 
6 lauerbærblade 
1 kanelstang
20 mandler
1 spsk. korianderfrø
2 spsk. spidskommen
1 spsk. gurkemeje
2 spsk. fennikelfrø
100 g smør
Frisk koriander

Skær kyllingen i grove tern og mariner den i limesaft og hakket chili i 1 time.
Rist alle tørre krydderier på en pande, og rist herefter mandlerne. Mal krydderier og mandler til en karry i en morter eller en mini-hakker og bland karryen med yoghurten. Læg kyllingestykkerne i yoghurt-marinaden i 2-3 timer – gerne natten over.
Steg kyllingestykkerne på en varm pande, så de er gyldne på alle sider, og læg dem til side.
Skær løg og hvidløg i små tern og steg det gyldent sammen med revet ingefær i en stor gryde. Kom resten af karry-marinaden, de hk. tomater og hønsefond ned i gryden sammen med laurbærblade og kanelstangen og lad saucen koge ind i ca. 1 time under svag varme med låget halvt på. Når saucen er reduceret tilstrækkeligt og har en intens smag tilsættes kyllinge-stykkerne, og saucen koges igennem til kyllingen er mør. Inden servering tilsættes smøren, som cremer saucen. 
Serveres med ris og hakket koriander.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar