mandag den 16. december 2013

Stifatho

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med stifatho, er det bare med at komme i gang! Endnu en af Grækenlands klassikere og absolut en af mine favoritter! 


8 personer

1,5 kg oksetykkam/lam i store tern
500 g finthakket løg
250 g hele, små løg fri fra skal, rod og top
1 bk. cherrytomater
1 dåse hk. tomater
2 spsk. æbleeddike
4 dl. rødvin
1 dl fløde
10 let knuste enebær
1 spsk. tørret paprikaflager
½ helt finthakket hvidløg
1,5 spsk. muscovadosukker 
Citronskal fra 1 citron
1 kanelstang
2 spsk. rosmarin
½ spsk. ristet spidskommen
½ spsk. hel sort peber
1,5 spsk. groft salt

Brun de hakkede løg langsomt under middelsvag varme på en sauterpande, læg dem derefter i stegesoen. Herefter brunes kødet på alle sider, og lægges i stegesoen.
Kom nu alle krydderierne på panden samt hvidløg og steg til det dufter. Tilsæt halverede cherrytomater og steg dem, til de falder sammen. Kom æbleeddiken ved og lad den koge væk. Tilsæt muscovadosukker, vin, tomat og fløde og smag til med salt og peber. Hæld saucen over i stegesoen. Kom de hele løg i stegesoen. Sæt stegesoen ind i en kold ovn sat på 150° i 3 timer.
Serveres med pastaris eller kartoffelmos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar