mandag den 16. december 2013

Mousakka

Mousakka er en af Grækenlands absolutte klassikere, som de fleste danskere, der har rejst på de kanter, kender. Her er min egen udgave, som jeg elsker! 


6 personer

2 auberginer
1 kg kartofler

Bechamelsauce:
50 g smør
5 spsk. hvedemel
1 L mælk
Salt, peber og muskatnød
200 g feta

Tomatsauce:
2 løg
3 fed hvidløg
500 g hakket lammekød
2 dåser hk. tomat
2 spsk. tomatpure
1 tsk. kanel
¼ tsk. stødt allehånde
1 glas rødvin

Skær auberginerne i skiver, læg dem på en bradepande og drys med salt på begge sider. Bages i ovnen på grill-funktion til de bliver bløde og gyldne.
Smelt smørret i lille gryde, rør melet i og tilsæt mælk og krydderier. Rør rundt indtil saucen bliver tyk, tag den så af varmen.
Skær løg og hvidløg i små tern. Svits løg i en stor gryde, tilsæt derefter tomatpure og lad det svitse af. Tilsæt nu lammekødet og lad det stege til det er brunt. Tilsæt hk. tomater, rødvin og krydderier og lad saucen simre i 30 minutter.
Lav mousakkaen i et fad med lagvis tomatsauce, kartofler, hvid sauce + feta og til sidst aubergine. Bages i ovnen ved  200° i  2 timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar