lørdag den 21. december 2013

Risotto med tigerrejer

Risotto er super lækkert! Denne version er knap så tung, idet rejer, forårsløg, persille og soltørrede tomater  er med til at give retten et præg af sommer. 



4-6 personer

250 g risottoris 
300 g friske tigerrejer 
1 bundt forårsløg
10 soltørrede tomater
1 stor håndfuld bredbladede persilleblade
4 hvidløg
Revet skal fra ½ citron
1 L hønse-/kyllingefond
En god klat smør
1 flaske hvidvin
Parmesanost
Paprika
Salt og peber

Hak forårsløg, hvidløg, soltørrede tomater og den bredbladede persille fint. Pil tigerrejerne ved at rive hovederne af og træk skallen af - kom hoveder og skaller i en skål og rejehalerne i en anden. 
Varm 1 spsk. smør op i en stor gryde, og kom rejehoveder og skaller ved - lad det svitse under svag varme. Tilsæt så en god slat hvidvin, og lad den koge ind i et par minutter, så alkoholen forsvinder. Si derefter væsken fra i en skål, og kog derefter rejefonden yderlig ind i en mindre gryde - når den begynder at boble kraftigt, er den færdig.
I en stor gryde svitses hvidløg af under svag varme – det må ikke brænde på! Tilsæt så risottoris og citronskal, og svits det kortvarig under omrøring, hvorefter der tilsættes en god slat hvidvin – så risene dækkes. Lad det hele koge ind, og tilsæt så de soltørrede tomater, paprika, rejefond og 1 dl. af hønsefonden. Der skal røres rund hele tiden, så risottoen ikke brænder på. Når væsken er kogt ind tilsættes endnu en dl. hønsefond. Når risene er ved at være møre tilsættes forårsløgene, salt og peber. Herefter tilsættes en stor spsk. smør, når risottoen begynder at tykne. Til sidst tilsættes en god portion revet parmesanost, den hakkede persille og rejehalerne.
Serveres med en grøn salat eller et godt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar