fredag den 20. december 2013

Paella

Paella er en af Spaniens store klassikere, som de fleste, der har rejst i Spanien, nok har stiftet bekendtskab med. Paella er en ret, som indeholder alt godt fra havet - lækkert! 

6 personer

1 chorizo, skåret 5 mm tykke skiver
250 g kogte tigerrejer
8 jomfruhummere
12-16 blå muslinger
12-16 vongolemuslinger/8-10 kammuslinger 
1 løg, skåret i kvarte
1 rød peber, skåret i kvarte
3-4 fed hvidløg 
1 dåse flåede tomater 
1 L hønsefond
¼ tsk. safran
2 tsk. røget paprika
400 g risotto ris
½ kop bredbladet persille, groft hakket
2 citroner, skåret i kiler

Kom flåede tomater, løg, peberfrugt og hvidløg i en blender og blend det til en ensartet masse.
Varm herefter hønsefonden op i en lille gryde over svag varme sammen med skaller og hoveder fra rejer og jomfruhummere samt persillestilke.
Varm en anden gryde op, kom 3-4 dl. hvidvin i, og tilsæt så muslingerne. Læg låg på gryden og damp muslingerne i ca. 5 minutter - de skal blot åbne sig. Sigt lagen fra og hæld den ned i gryden med hønsefond.
I en sauterpande/paellapande svitses chorizoen til den har smidt det meste af fedtet, hvorefter den tages af panden og lægges til side. Tilsæt nu tomatblandingen og risene, og kog mens risene suger væsken til sig. Smag til med safran, røget paprika, salt og peber.
Herefter sigtes hønsefonden og 1 dl hældes på risene. Når væsken er kogt ind tilsættes endnu 1 dl. osv. indtil risene er kogt. Saucen skal være koncentreret, når risene er kogt færdig, og således bare dække risene. 
Imens risene koger færdig grilles jomfruhummerne og tigerrejerne i lidt olie på en varm pande. Herefter vendes jomfruhummere, tigerrejer, chorizo og muslinger i risene og paellaen serveres med kiler af citron til at presse over retten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar