Cannelloni med spinat er italiensk mad, når det er bedst! Retten er nem at lave og kan med fordel laves dagen før også varmes i ovnen til gæsterne ankommer :)
4 personer
Spinatblanding:
500 g hk. spinat
500 g ricotta
½ løg
2 fed presset hvidløg
Salt og peber
Tomatsauce:
½ løg
8-10 hk. cherrytomater
1 stor dåse tomatpure
1 dåse hk. tomat
1 kop hvidvin
2 fed hk. hvidløg
Basilikum
Salt og peber
Bechamelsauce:
20 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
Muskatnød
Revet parmesanost
Salt og peber
Cannellonirør
Hak det hele løg fint i en stavblender, kom halvdelen op på en varm pande sammen med hvidløg og steg let. Tilsæt spinaten og lad det hele stege, til spinaten falder sammen og alt væsken er kogt fra. Krydder med salt og
peber, og vend ricottaen i spinatmassen. Blend spinatmassen til en fin masse i en foodprocessor.
I en anden gryde smeltes smørret og derefter tilsættes melet, rør rundt til melen er opløst i smørret. Tilsæt så mælken og rør til saucen bliver tyk. Smag til med muskatnød, salt
peber og revet parmesanost.
I en tredje gryde svitses det halve hakkede løg og hvidløg i olie, hvorefter tomatpuren tilsættes
og svitses af. Tilsæt så de hakkede cherrytomater, og lad dem stege, til de
bliver bløde. Herefter tilsættes hvidvinen, som koges ud. Slutteligt tilsættes
de hk. tomater, og der smages til med basilikum, salt og peber. Blend saucen med en stavblender til den bliver glat.
Nu bygges cannellonien op: kom et lag tomatsauce i bunden af et fad, fyld cannellonierne med spinatblandingen med en sprøjtepose og læg dem i ét lag. Kom resten af tomatsaucen over og top med bechamelsaucen. Til sidst drysses lidt revet parmesanost over retten. Bages i ovnen ved 200° i 30-45 minutter.
Nu bygges cannellonien op: kom et lag tomatsauce i bunden af et fad, fyld cannellonierne med spinatblandingen med en sprøjtepose og læg dem i ét lag. Kom resten af tomatsaucen over og top med bechamelsaucen. Til sidst drysses lidt revet parmesanost over retten. Bages i ovnen ved 200° i 30-45 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar