mandag den 16. december 2013

Cannelloni med spinat

Cannelloni med spinat er italiensk mad, når det er bedst! Retten er nem at lave og kan med fordel laves dagen før også varmes i ovnen til gæsterne ankommer :)



4 personer

Spinatblanding:
500 g hk. spinat
500 g ricotta
½ løg
2 fed presset hvidløg
Salt og peber

Tomatsauce:
½ løg
8-10 hk. cherrytomater
1 stor dåse tomatpure
1 dåse hk. tomat
1  kop hvidvin
2 fed hk. hvidløg
Basilikum
Salt og peber

Bechamelsauce:
20 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
Muskatnød
Revet parmesanost
Salt og peber

Cannellonirør

Hak det hele løg fint i en stavblender, kom halvdelen op på en varm pande sammen med hvidløg og steg let. Tilsæt spinaten og lad det  hele stege, til spinaten falder sammen og alt væsken er kogt fra. Krydder med salt og peber, og vend  ricottaen i spinatmassen. Blend spinatmassen til en fin masse i en foodprocessor. 
I en anden gryde smeltes smørret og derefter tilsættes melet, rør rundt til melen er opløst i smørret. Tilsæt så mælken og rør til saucen bliver tyk. Smag til med muskatnød, salt peber og revet parmesanost.
I en tredje gryde svitses det halve hakkede løg  og hvidløg i olie, hvorefter tomatpuren tilsættes og svitses af. Tilsæt så de hakkede cherrytomater, og lad dem stege, til de bliver bløde. Herefter tilsættes hvidvinen, som koges ud. Slutteligt tilsættes de hk. tomater, og der smages til med basilikum, salt og peber. Blend saucen med en stavblender til den bliver glat. 
Nu bygges cannellonien op: kom et lag tomatsauce i bunden af et fad, fyld cannellonierne med spinatblandingen med en sprøjtepose og læg dem i ét lag. Kom resten af tomatsaucen over og top med bechamelsaucen. Til sidst drysses lidt revet parmesanost over retten. Bages i ovnen ved 200° i 30-45 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar