mandag den 16. december 2013

Boeuf Bourguignon

Jeg elsker simremad, da det både er nemt at lave og smager fantastisk! Prøv boeuf bourguignon en aften du har lyst til at lave god mad - du vil ikke blive skuffet. 


8 personer

200 g bacon
1,5 kg oksetykkam
1 fl. Bourguignon eller anden god rødvin 
6 løg
3 porre
10 gulerødder
6 fed hvidløg
500 g champignon
1 pose perleløg
Saften fra 1 citron
Ca. 1 spsk. sukker
Mel
1 bundt frisk persille, timian og laurbærblade
Salt og peber 

Skær baconen i ½-1 cm store tern og skær kødet i 3-4 cm store tern. Steg baconen let sprød på en varm pande, og kom det derefter op i stegesoen. Lav en blanding af mel, salt og peber og vend kødstykkerne heri, steg dem derefter på en varm pande til de er brune på alle sider. Læg kødstykkerne i stegesoen.  
Skær løgene i kvarte og skær porre og gulerødder i mellemstore ringe. Steg grøntsagerne på panden til de bliver bløde og kom dem herefter op i gryden.
Hæld vinen – på nær 1 dl. – ned i stegesoen sammen med persille, timian og laurbærblade og sæt stegesoen i ovnen ved 150° i 3 timer. 
45 minutter inden servering renses champignonene, skæres i kvarte og steges gyldne på en pande med olie, salt, peber og lidt citronsaft. Tilsæt champignonene til stegesoen. Herefter steges perleløgene på panden med olie, sukker og den sidste dl. af rødvinen. Lad det koge ind til løgene er gennemsigtige og gyldne. Tilsæt nu perleløgene til stegesoen. Jævn evt. saucen, hvis den er for tynd. 
Serveres med kartoffelmos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar