onsdag den 18. december 2013

Pasta a la forno

Denne ret giver pasta med kødboller en helt ny mening. Retten passer til alle aldersklasser og smager himmelsk!



Ca. 4-6 personer

500 g hk. svine- og kalvekød
1 håndfuld rasp
2 æg
1 håndfuld parmesanost
Et lille bundt bredbladet persille 
1 løg
2-3 fed hvidløg
1 dåse hk. tomater
2 bk. cherrytomater
1 glas hvidvin
1,5 dl fløde
Et lille bundt frisk basilikum
1 pk. god bacon 
400-500 g pasta (fx rørpasta)
Revet parmesanost og frisk mozzarella til topping

Hak løg og hvidløg, og svits det i en varm sauterpande sammen med baconen. Skær cherrytomaterne i kvarte, tilsæt dem og lad dem stege til de bliver bløde og smattede. Tilsæt hvidvinen og lad den koge lidt ind, tilsæt så de hk. tomater og derefter fløden - smag til med salt, peber og basilikum.
I en skål blandes det hakkede svine- og kalvekød med 1 spsk. salt, lidt peber, rasp, revet parmesan, 2 æg og persille. Lad gerne farsen stå og trække en halv time mens tomatsaucen laves. Form små kødboller af farsen med våde fingre, og tilbered dem i den simrende tomat sauce. 
Kog pastaen til den er al dente. Fordel så tomatsauce, kødboller og pasta lagvis i et ovnfast fad og top med frisk mozzarella skåret i skiver og revet parmesan. Bages i ovnen ved 200 ° i 15-20 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar