fredag den 20. december 2013

Cannelloni med kødfyld

Cannelloni med kødfyld er en kombination af de to italienske klassikere lasagne og cannelloni med spinat - en blanding, som fungerer! 

6 personer

Kødblanding:
500 g hk. oksekød
1 løg
½ kop hvidvin
½  tsk. salvie
½ tsk. rosmarin
1 ricotta
Lidt parmesan
Spinat
Salt og peber

Tomatsauce:
1 løg
2 dåser hk. tomat
½  kop hvidvin
Saften fra 1 appelsin
Hvidløg
Salt

Bechamelsauce:
20 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
Muskatnød
Revet ost
Salt og peber

Cannellonirør

Svits løg og kød i en gryde til det bliver brunt og kødet findelt. Tilsæt salvie, rosmarin, salt og hvidvin og lad vinen koge ud.
Tø spinaten op i en gryde og hak den herefter fint. Bland spinat, ricotta og parmesan med kødblandingen.
I en anden gryde smeltes smørret og derefter tilsættes mel og mælk. Rør til saucen bliver tyk og smag til med muskatnød, salt, peber og revet parmesanost.
I en tredje gryde svitses løget  og hvidløg i olie, hvorefter hvidvinen tilsættes og koges ud. Tilsæt herefter hk. tomat, appelsinsaft og salt og lad saucen komme op at koge. Blend tomatsaucen til den bliver glat. 
Kom et lag tomatsauce i bunden af 2 fade.
Fyld cannellonierne med kød-spinat-blandingen og læg dem i 1 lag. Kom resten af tomatsaucen over og top med bechamelsaucen. Bages i ovnen ved 200° i 30-45 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar