mandag den 16. juni 2014

Chiagrød

Chiagrød er super hipt og med god grund! Jeg elsker chiagrød om morgnen i en travl hverdag. Chiafrøene er rige på kostfibre og omega-3-fedtsyre og derfor et sundt alternativ på morgenbordet. 


4 portioner

4 spsk. chiafrø
4 spsk. finvalsede havregryn
1 dåse kokosmælk af god kvalitet (ikke den fedt-fattige – den skal være cremet)
3 dl vand 
0,5 tsk. vaniljesukker
4 spsk skyr 

Kom chiafrø, havregryn, kokosmælk, vand og vaniljesukker i en skål og rør det godt sammen i 5 minutter. Kom herefter skyren i og rør det hele godt sammen igen. Tildæk skålen og stil den i køleskabet natten over. I løbet af natten har chiafrøene så suget al væsken til sig. Næste morgen røres grøden igennem, hvis den er for tyk tilsættes lidt vand.
Server med friske bær på toppen.

lørdag den 14. juni 2014

Citron- og lakridsdrøm

Denne kage indholder alt det bedste - chokolade, lakrids og citron. Det kan ikke gå galt!


1 kage

Kagebund:
280 g hvedemel
300 g sukker
6 æg
4 tsk. bagepulver
8 spsk. kakao
50 g mørk chokolade
2 spsk. lakridspulver

½-1 glas lemon curd

Citronmousse med dobbelt mængde husblas (se opskrift under dessert)

Kom æg og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt.
Sigt herefter hvedemel, kakao, lakridspulver og bagepulver ned i en anden, stor skål og bland det rundt. Smelt så chokoladen i en lille skål over et vandbad og vend det ned i melblandingen. Herefter vendes æggemassen ned i den store skål og dejen foldes forsigtigt sammen med en dejskraber. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 240 ° i 5 minutter. Lad herefter kagebunden køle helt af.
Når kagebunden er kølet af smørres en lag lemon curd på. Lav herefter citronmoussen efter anvisning – husk dog dobbelt antal husblas, så moussen ikke falder sammen på kagen. Smør til sidst et tykt lag citronmousse ovenpå lemon curden og dyst overfladen forsigtigt med lakridspulver. Sæt kagen på køl i mindst 12 timer.

Brombæris med hvid chokolade

Denne brombæris er på en gang frisk, sød og med et ekstra twist i form af grofthakket stykker af hvid chokolade - lækkert! 


4 personer

450 g brombær
125 g sukker
200 ml fløde
Saften fra 1 citron
150 g hvid chokolade

Lad brombærene tø op i en skål og blend dem så til en pure sammen med citronsaften. Si kernerne fra gennem en sigte ned i en ny skål.
Pisk fløden stiv og hak chokoladen groft.
Tilsæt herefter sukkeret til brombær-pureen og pisk det hele godt igennem. Vend så chokoladen og derefter flødeskummen i.
Kom blandingen på ismaskinen så isen indfryses.

Mojo picón

Mojo er Spaniens svar på pesto - jeg elsker denne version på rød peber og chili sammen med Gran Canariske kartofler og grillet kød om sommeren. 


Ca. 4 dl.

2 røde peberfrugter
2 chili efter smag  
2 fed hvidløg
2 tsk. røget paprika
1 tsk. salt
1 spsk. hvidvinseddike
Olivenolie

Bag peberfrugterne i ovnen ved 230 grader varmluft i 20-30 minutter, til de er sortplettet. Kom så peberfrugterne i en skål og hæld kold vand over dem. Pil herefter skindet af peberfrugterne og kom kødet op i en foodprocessor. Kom de resterende ingredienser op i foodprocessoren og blend det hele til en tyk pesto.
Kom mojoen på glas og hæld et lag olivenolie på, så det dækker hele overladen, så kan mojoen holde 4 uger i køleskabet.

Mojo Verde

Mojo er Spaniens svar på pesto - jeg elsker mojo til grill-mad som tilbehør til Gran Canariske kartofler og kød. Denne version med koriander er frisk på en ny måde! 


Ca. 3 dl.

2 bundt koriander
1 stor håndfuld persille
15 g pinjekerner
3 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
1 spsk. hvidvinseddike
Olivenolie

Kom de hele spidskommen i en morter sammen med salten og mal det til et fint pulver. Kom alle ingredienserne op i en foodprocessor og blend det hele til en tyk pesto.
Kom mojoen på glas og hæld et lag olivenolie på, så det dækker hele overladen, så kan mojoen holde 4 uger i køleskabet.