lørdag den 14. juni 2014

Citron- og lakridsdrøm

Denne kage indholder alt det bedste - chokolade, lakrids og citron. Det kan ikke gå galt!


1 kage

Kagebund:
280 g hvedemel
300 g sukker
6 æg
4 tsk. bagepulver
8 spsk. kakao
50 g mørk chokolade
2 spsk. lakridspulver

½-1 glas lemon curd

Citronmousse med dobbelt mængde husblas (se opskrift under dessert)

Kom æg og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt.
Sigt herefter hvedemel, kakao, lakridspulver og bagepulver ned i en anden, stor skål og bland det rundt. Smelt så chokoladen i en lille skål over et vandbad og vend det ned i melblandingen. Herefter vendes æggemassen ned i den store skål og dejen foldes forsigtigt sammen med en dejskraber. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 240 ° i 5 minutter. Lad herefter kagebunden køle helt af.
Når kagebunden er kølet af smørres en lag lemon curd på. Lav herefter citronmoussen efter anvisning – husk dog dobbelt antal husblas, så moussen ikke falder sammen på kagen. Smør til sidst et tykt lag citronmousse ovenpå lemon curden og dyst overfladen forsigtigt med lakridspulver. Sæt kagen på køl i mindst 12 timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar