Disse valnøddeflutes er supre lækre som tilbehør til aftensmaden, men passer også godt til morgenbordet, hvis du i stedet for flutes bager små boller af dejen.
4 stk.
3 dl. vand
25 g gær
50 g valnødder
300 g hvedemel
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 æg til pensling
Smulder gæren ned i en stor skål og tilsæt vandet, rør gæren ud. Tilsæt herefter olie,
salt og rugmel og rør dejen jævn. Tilsæt 1/3 af hvedemelet og rør det hele
godt igennem, hvorefter dejen stilles til hævning i 1 time.
Hak valnødderne groft og vend dem i dejen efter den har hævet. Tilsæt herefter det resterende hvedemel og ælt dejen godt igennem. Skær dejen ud i 2 lige store stykker, der formes som lange pølser og ligges på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad brødene efterhæve i 30 minutter. Pensel brødene med det sammenpiskede æg og bag dem herefter i ovnen ved 225° i 15 minutter.
Hak valnødderne groft og vend dem i dejen efter den har hævet. Tilsæt herefter det resterende hvedemel og ælt dejen godt igennem. Skær dejen ud i 2 lige store stykker, der formes som lange pølser og ligges på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad brødene efterhæve i 30 minutter. Pensel brødene med det sammenpiskede æg og bag dem herefter i ovnen ved 225° i 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar