lørdag den 4. januar 2014

Valnøddeflutes

Disse valnøddeflutes er supre lækre som tilbehør til aftensmaden, men passer også godt til morgenbordet, hvis du i stedet for flutes bager små boller af dejen. 


4 stk.

3 dl. vand
25 g gær
100 g rugmel
50 g valnødder
300 g hvedemel
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 æg til pensling

Smulder gæren ned i en stor skål og tilsæt vandet, rør gæren ud. Tilsæt herefter olie, salt og rugmel og rør dejen jævn. Tilsæt 1/3 af hvedemelet og rør det hele godt igennem, hvorefter dejen stilles til hævning i 1 time. 
Hak valnødderne groft og vend dem i dejen efter den har hævet. Tilsæt  herefter det resterende hvedemel og ælt dejen godt igennem. Skær dejen ud i 2 lige store stykker, der formes som lange pølser og ligges på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad brødene efterhæve i 30 minutter. Pensel brødene med det sammenpiskede æg og bag dem herefter i ovnen ved 225° i 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar