fredag den 27. december 2013

Kartoffel-gnocchi

Jeg ELSKER gnocchi! Det, der afholder mange fra at lave sine egne gnocchi, er  nok, at det er lidt besværligt, men når man først har smagt hjemmelavet gnocchi, er det svært at gå tilbage! 



4 personer

1 kg melede kartofler
250 g hvedemel
2 æggeblommer
1 spsk. olivenolie
Salt

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker, som kommes op i en stor gryde med saltet vand. Kog kartoffelstykkerne til de er møre. Mos herefter kartoflerne sammen med æggeblommer, mel, olivenolie og lidt salt til dejen er tyk og ikke klæberig. Del så dejen i mindre stykker, som rulles ud til aflange pølser med tykkelse som en finger. Skær hver pølse ud i 2-3 cm lange stykker, som trilles mod en gaffel, så de får det rigtige udseende. Tag evt. den nemme løsning og drop det med gaflen. 
Kog gnocchierne i rigeligt letsaltet vand med det samme i ca. 3-4 minutter, til de flyder op til vandoverfladen, og server straks. 
Hvis du har lavet for mange kommes de resterende gnocchi på tallerkner uden at røre hinanden og sættes i fryseren i 1-2 timer. Herefter kommes gnocchiene i fryseposer og så ned i fryseren igen. De frosne gnocchi kommes frosne i en stor gryde med kogende vand, men ikke for mange af gangen, da temperaturen i vandet så falder for meget, og dejen falder fra hinanden. 
Tip: server gnocchi vendt i rigeligt, let brunet smør og salvieblade drysset med friskrevet parmesan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar