torsdag den 20. marts 2014

Ravioli med svampefyld

Hjemmelavet ravioli er bare himmelsk! Denne version har en intens smag af svampe og er alt besværet værd! 


6 personer

Pastadej:
8oo g Tipo 00 hvedemel
8 æg
Lidt salt

Svampefyld:
2 løg
600 g blandet svampe fx brun champignon og portobellosvampe
500 g ricotta
100 g parmesan
Bredbladet persille
Frisk salvie
Salt og peber

Lav svampefyldet ved at skære løg og svampe i mindre stykker og steg det på en rygende varm pande til ALT væske er forsvundet – vigtigt! Kom så svampe, løg, ricotta, parmesan, salt, peber, persille og salvie i en foodprocessor og kør det hele til en tyk pasta. Kom svampemassen i en skål og stil den på køl i flere timer. Massen skal være helt kold, når den kommes på pastadejen, ellers bliver pastadejen blød.
Kom alle ingredienserne til pastadejen ned i en foodprocessor med dej-skiven i. Blend dejen sammen til en ensartet masse, saml den på et meldækket bord og ælt den længe – jo længere, jo bedre!
Hvis du laver pastadejen uden foodprocessor sigtes mel og salt til en kegle på bordpladen. Lav en fordybning i melet og slå æggene ud ned i fordybningen. Arbejd langsomt æggene ind i melet med fingrene til den samler sig.
Læg dejen til hvile i 30 minutter i en plasticpose.  
Rul pastadejen ud på en pastamaskine og stik cirkler ud vha. en udstikker-form med d = 8 cm. Kom ca. 1,5-2 tsk. fyld på hver dejplade og luk raviolierne ved at presse dejen sammen med fingrene. Kom raviolierne på en bageplade beklædt med bagepapir drysset med mel, så de ikke hænger fast.
Kog raviolierne i rigeligt, letsaltet vand tilsat olie. De er færdige, når de flyder ovenpå.  

Pirogger

Pirogger er et super lækkert alternativ, hvis man vil have lidt lækkert med i madpakken. Jeg elsker denne version med fyld af spinat og feta! 


10 stk.

Dej:
50 g gær
500 g hvedemel
150 g durummel
5 dl lunken vand
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 æg til pensling

Fyld:
500 g spinat
2 dl cremefraiche
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
2 spsk. tahin
1 æg
230 g feta
Salt og peber

Opløs gæren i den lunkne vand i en stor skål. Tilsæt så salt, olivenolie, durummel og hvedemel og rør det hele godt sammen, til dejen bliver glat. Stil dejen til hævning på køkkenbordet i 1 time,
Del dejen i 2 lige store stykker, som hver deles i 5 lige store stykker. Udrul de 10 dejklumper til tallerkenstore cirkler, som ligges på en bageplade beklædt med bagepapir. Tilsæt fyldet og luk piroggerne ved at smøre kanterne med det sammenpiskede æg og pres dem sammen med en gaffel. 
Bages i ovnen ved 200 ° i 15 minutter til de er gyldne. 

Fiskefrikadeller


Jeg ELSKER fiskefrikadeller! Prøv at lave dine egne, og gør din madpakke til et festmåltid - lækkert! 


4 personer

500 g fisk fx torsk og/eller laks
75 g røget bacon
1 løg
1 æg
3 spsk. rasp
Lidt mælk
Lidt hk. persille
Salt og peber

Pil fisken fri fra ben og skær den i mindre stykker, som kommes i en foodprocessor. Skær den røgede bacon i mindre stykker og kom det ned i foodprocessoren sammen med løg, rasp, mælk, persille, salt og peber. Kør det hele til en lind fars og kom så farsen op i en skål. Stil skålen i køleskabet i mindst 30 minutter, så smagen kan sætte sig.
Steg fiskefrikadellerne i smør og olie på en pande under svag varme, så de bliver gennemstegte med en gylden overflade. Alternativ kan du bage fiskefrikadellerne i ovnen ved 225 °C i 20 minutter, hvis du ønsker en mere fedtfattig version. Her skal fiskefrikadellerne have 10 minutter på hver side. 
Serveres med et godt rugbrød og evt. remoulade. 

søndag den 2. marts 2014

Grøn pesto

Grøn pesto lavet på frisk basilikum er helt fantastisk! Jeg elsker den intense smag, som man får, når man laver sin egen pesto!


Ca. 5 dl.

1 stort bundt basilikum 
3-4 spsk. revet parmesanost 
2 fed hvidløg
4 spsk. pinjekerner
Olivenolie
Citronsaft
Salt og peber

Rist pinjekernerne gyldne på en varm pande, og kom dem så ned i foodprocessoren sammen med basilikum, parmesanost, hvidløg, citronsaft, salt, peber og olivenolie. Blend massen med olivenolie til den rette konsistens.
Kom pestoen på glas og hæld et lag olivenolie på, så det dækker hele overfladen, så kan pestoen holde 4 uger i køleskabet.

Mørbrad i gorgonzola

Denne ret er en italiensk inspireret udgave af "koteletter i fad", og smager himmelsk! Gorgonzolaen giver retten den cremede konsistens, men smager ikke for meget igennem, så alle kan være med. 


4 personer

1 svinemørbrad
1 pk. god bacon
4 porre
4 dl fløde
150 g gorgonzola
Sennep
Persille
Salt og peber

Skær mørbraden i skiver på en fingersbredde tykkelse og skyld porrerne og skær dem i halve ringe. Varm en pande op og steg baconen herpå, til den er let gylden. Kom herefter baconen op i et stort lidfast fad. Kom så porrerne på panden, og svits dem i olie til de bliver gyldne. Kom porrerne op i fadet til baconen. Herefter steges mørbradsbøfferne i olie 2 minutter på hver side, så de er gyldne – husk at krydre hver side med salt og peber. Pensel de stegte mørbradsbøffer med sennep på hver side inden de lægges op i det ildfaste fad.
Kom fløde og gorgonzola op i en lille gryde, og kog det op for svag varme, mens der krydres med salt, peber og persille. Når saucen koger op tages den af varmen, og hældes op i det ildfaste fad. Bages i ovnen i 20-25 minutter ved 200°.
Serveres med frisk pasta og et godt brød.