torsdag den 20. marts 2014

Pirogger

Pirogger er et super lækkert alternativ, hvis man vil have lidt lækkert med i madpakken. Jeg elsker denne version med fyld af spinat og feta! 


10 stk.

Dej:
50 g gær
500 g hvedemel
150 g durummel
5 dl lunken vand
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 æg til pensling

Fyld:
500 g spinat
2 dl cremefraiche
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
2 spsk. tahin
1 æg
230 g feta
Salt og peber

Opløs gæren i den lunkne vand i en stor skål. Tilsæt så salt, olivenolie, durummel og hvedemel og rør det hele godt sammen, til dejen bliver glat. Stil dejen til hævning på køkkenbordet i 1 time,
Del dejen i 2 lige store stykker, som hver deles i 5 lige store stykker. Udrul de 10 dejklumper til tallerkenstore cirkler, som ligges på en bageplade beklædt med bagepapir. Tilsæt fyldet og luk piroggerne ved at smøre kanterne med det sammenpiskede æg og pres dem sammen med en gaffel. 
Bages i ovnen ved 200 ° i 15 minutter til de er gyldne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar