søndag den 2. marts 2014

Mørbrad i gorgonzola

Denne ret er en italiensk inspireret udgave af "koteletter i fad", og smager himmelsk! Gorgonzolaen giver retten den cremede konsistens, men smager ikke for meget igennem, så alle kan være med. 


4 personer

1 svinemørbrad
1 pk. god bacon
4 porre
4 dl fløde
150 g gorgonzola
Sennep
Persille
Salt og peber

Skær mørbraden i skiver på en fingersbredde tykkelse og skyld porrerne og skær dem i halve ringe. Varm en pande op og steg baconen herpå, til den er let gylden. Kom herefter baconen op i et stort lidfast fad. Kom så porrerne på panden, og svits dem i olie til de bliver gyldne. Kom porrerne op i fadet til baconen. Herefter steges mørbradsbøfferne i olie 2 minutter på hver side, så de er gyldne – husk at krydre hver side med salt og peber. Pensel de stegte mørbradsbøffer med sennep på hver side inden de lægges op i det ildfaste fad.
Kom fløde og gorgonzola op i en lille gryde, og kog det op for svag varme, mens der krydres med salt, peber og persille. Når saucen koger op tages den af varmen, og hældes op i det ildfaste fad. Bages i ovnen i 20-25 minutter ved 200°.
Serveres med frisk pasta og et godt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar