4 personer
Tærtedej
125 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel
100 g blødt smør
3 spsk. vand
1 tsk. salt
Fyld
70 g bacontern
3 porre, skåret i ringe
1 løg, skåret i tynde skiver
4 æg
2 dl. mælk
Salt og peber
Bland mel og salt i en røreskål. Kom smør og vand i og saml dejen på medium hastighed på en røremaskine. Hvis dejen er for klæbrig tilsættes lidt hvedemel - dejen skal slippe siderne. Lad dejen hæve i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud og kom den over i en smurt tærteform. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag dejen ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter.
Steg bacon på panden til det er gyldent. Tilsæt løg og lad det stege blødt. Tilsæt så porrene og sauter dem. Kom fyldet op i den forbagte tærtebund.
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål og fordel massen ovenpå tærtefyldet. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 minutter (til æggemassen er stivnet).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar