4 personer
1 rulle butterdej
200 g cremefraise
2 kartofler
150 g varmrøget laks
1 burrata
1 lille bundt grønne asparges
Ærteskud
Skal af en lille citron
Sesam og nigellafrø
Salt, peber
Læg butterdejen ud på et stykke bagepapir. Rids ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt i en firkant - kun en fin ridse. Smør kanten med olivenolie, drys med sesam og nigellafrø. Bag butterdejen i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Skær kartoflerne i tynde skiver (1 mm) på et mandolinjern. Overhæld asparges med kogende vand og lad dem trække i 3 minutter. Skyld derefter med koldt vand. Halver derefter aspargesene. Skær burrataen i mundrette bidder.
Smør den let afkølede butterdej med creme fraiche ud til kanten. Krydder med salt og peber. Læg så kartofelskiverne på. Bag tærten i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
Fordel asparges, burrata, varmrøget laks, ærteskud og revet citronskal på tærten. Server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar