søndag den 5. november 2023

Tærte med kylling og spinat

 4 personer

Tærtedej 
125 g hvedemel 
50 g fuldkornshvedemel 
100 g blødt smør 
3 spsk. vand 
1 tsk. salt 

Fyld 
200 g kyllingfilet 
100 g spinat  
200 g hytteost 
50 g revet ost 
10 cherrytomater 
4 æg
1 dl. mælk 
Salt og peber 

Bland mel og salt i en røreskål. Kom smør og vand i og saml dejen på medium hastighed på en røremaskine. Hvis dejen er for klæbrig tilsættes lidt hvedemel - dejen skal slippe siderne. Lad dejen hæve i køleskabet i 30 minutter. 
Rul dejen ud og kom den over i en smurt tærteform. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag dejen ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter.  
Skær kyllingebrysterne i tynde strimler. Steg dem gyldne i olivenolie i en pande, krydder med salt og peber. Tilsæt så spinat til panden og lad det stege til vandet er fordampet. Kom fyldet op i den forbagte tærtebund. Halver cherrytomaterne og fordel dem oventpå tærtefyldet. 
Pisk æg, mælk, hytteost, revet ost, salt og peber sammen i en skål og fordel massen ovenpå tærtefyldet. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 minutter (til æggemassen er stivnet). 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar