tirsdag den 29. september 2020

Lines aubergineruller

Opskriften på disse aubergineruller er efterspurgt blandt mine venner/familie, så her kommer den. Perfekt efterårs-/vintermad. 

 4 personer 


2-3 auberginer (afhængig af størrelse)

150 g revet mozarellaost 

 

Auberginefyld: 

400-500 g hk. svinekød eller svine-/kalvekød (for vegetarversion brug blandede svampe)

500 g spinat 

250 g ricottaost 

1 glas rød eller grøn pesto 


Tomatsauce: 

500 g cherrytomater 

1 dåse hakket tomater 

1 pakke bacontern 

½-1 helt hvidløg

140 g tomatpassat 

Tørret basilikum, oregano og timian

Balsamicocreme 


Skær auberginerne i tynde skiver (2 mm) på langs med et mandolinjern. Læg aubergineskiverne på bageplader beklædt med bagepapir. Bag skiverne i ovnen ved 200° i 5-10 minutter – skiverne skal være bløde, så de kan rulles. 

Lav auberginefyldet ved at stege det hakkede kød i en sauterpande til det bliver let gyldent. Tilsæt så spinaten og derefter pesto og ricottaost. Smag til med salt og peber. 

Skær tomaterne i halve og hvidløgsfeddene i mindre stykker (ca. 0,5x0,5 cm). Steg bacon og hvidløg let gyldent i olie i en sauterpande og tilsæt så tomaterne, som steges til de ”falder sammen”. Herefter tilsættes tomatpassat og krydderier – rør det hele godt sammen. Tilsæt nu dåsetomater, salt, peber og en smule balsamicocreme.    

I et stort fad kommes halvdelen af tomatsaucen. Lav derefter rullerne en af gangen ved at placere ca. 2 tsk. auberginefyld på aubergineskiven og rul aubergineskiven rundt om fyldet. Placer rullen i fadet og gentag indtil der ikke er mere fyld/flere aubergineskiver. Til sidst kommes resten af tomatsaucen ovenpå auberginerullerne og der toppes med revet mozzarella. 

Bages i ovnen ved 200° i 30-45 minutter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar