Opskriften på disse aubergineruller er efterspurgt blandt mine venner/familie, så her kommer den. Perfekt efterårs-/vintermad.
4 personer
2-3 auberginer (afhængig af størrelse)
150 g revet mozarellaost
Auberginefyld:
400-500 g hk. svinekød eller svine-/kalvekød (for vegetarversion brug blandede svampe)
500 g spinat
250 g ricottaost
1 glas rød eller grøn pesto
Tomatsauce:
500 g cherrytomater
1 dåse hakket tomater
1 pakke bacontern
½-1 helt hvidløg
140 g tomatpassat
Tørret basilikum, oregano og timian
Balsamicocreme
Skær auberginerne i tynde skiver (2 mm) på langs med et mandolinjern. Læg aubergineskiverne på bageplader beklædt med bagepapir. Bag skiverne i ovnen ved 200° i 5-10 minutter – skiverne skal være bløde, så de kan rulles.
Lav auberginefyldet ved at stege det hakkede kød i en sauterpande til det bliver let gyldent. Tilsæt så spinaten og derefter pesto og ricottaost. Smag til med salt og peber.
Skær tomaterne i halve og hvidløgsfeddene i mindre stykker (ca. 0,5x0,5 cm). Steg bacon og hvidløg let gyldent i olie i en sauterpande og tilsæt så tomaterne, som steges til de ”falder sammen”. Herefter tilsættes tomatpassat og krydderier – rør det hele godt sammen. Tilsæt nu dåsetomater, salt, peber og en smule balsamicocreme.
I et stort fad kommes halvdelen af tomatsaucen. Lav derefter rullerne en af gangen ved at placere ca. 2 tsk. auberginefyld på aubergineskiven og rul aubergineskiven rundt om fyldet. Placer rullen i fadet og gentag indtil der ikke er mere fyld/flere aubergineskiver. Til sidst kommes resten af tomatsaucen ovenpå auberginerullerne og der toppes med revet mozzarella.
Bages i ovnen ved 200° i 30-45 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar