tirsdag den 29. september 2020

Efterårspizza

Hvis du er vild med svampe, må du helt sikkert prøve denne pizza. Den er nem at lave og fyldt med de bedste smage af efterår. 


 
4 personer 

1 portion pizzadej

500-700 g blandede svampe fx brune champignon, portobello, østershatte eller kantareller 

2-3 rødløg 

200 g revet smagsfuld ost fx vesterhavsost eller gouda 

1 bk. flødeost fx neutral eller krydderurter  

2 spsk. smør 

2 spsk. sukker 

Timian  

Flagesalt 

 

Tænd ovnen på 200°.

Rul pizzadejen ud til en stor firkant, der fylder en bradepande. Smør pizzabunden med flødeosten og fordel osten ud over. 

Skær svampene i mundrette stykker og steg dem på en varm sauterpande til de bliver bløde og gyldne. Skær løgene i tyde, halve ringe. 

Varm smør og sukker op under middelvarme i en pande til det karamelliserer. Tilsæt så rødløgene og vend dem rundt i karamelmassen indtil løgene er bløde. Fordel svampe og karamelliserede løg på pizzaen og drys med timian.  

Bag pizzaen i ovnen i ca.10-15 minutter til osten er gylden. 

Drys den varme pizza med flagesalt og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar