Hvis du er vild med svampe, må du helt sikkert prøve denne pizza. Den er nem at lave og fyldt med de bedste smage af efterår.
4 personer
1 portion pizzadej
500-700 g blandede svampe fx brune champignon, portobello, østershatte eller kantareller
2-3 rødløg
200 g revet smagsfuld ost fx vesterhavsost eller gouda
1 bk. flødeost fx neutral eller krydderurter
2 spsk. smør
2 spsk. sukker
Timian
Flagesalt
Tænd ovnen på 200°.
Rul pizzadejen ud til en stor firkant, der fylder en bradepande. Smør pizzabunden med flødeosten og fordel osten ud over.
Skær svampene i mundrette stykker og steg dem på en varm sauterpande til de bliver bløde og gyldne. Skær løgene i tyde, halve ringe.
Varm smør og sukker op under middelvarme i en pande til det karamelliserer. Tilsæt så rødløgene og vend dem rundt i karamelmassen indtil løgene er bløde. Fordel svampe og karamelliserede løg på pizzaen og drys med timian.
Bag pizzaen i ovnen i ca.10-15 minutter til osten er gylden.
Drys den varme pizza med flagesalt og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar