Pulled beef er altid godt! Denne version er mexikansk krydret og perfekt til Taco Tuesday!
4 personer
600 g okse- eller kalveudskæring
2 løg
250 g cherrytomater
4 fed hvidløg
1 chili (for mild version fjern frø og frøstolen)
1 dl. appelsinjuice
1 dåse tomatpassat
1 terning oksebouillon
2,5 spsk. paprika
2,5 spsk. spidskommen
1 spsk. oregano
1 spsk. timian
1 tsk. stødt koriander
3 nelliker
0,5 spsk. salt
1 tsk. friskkværnet peber
Skær løg, hvidløg, chili og tomater i mindre stykker og skær derefter oksekødet i grove tern. Steg løg, hvidløg og chili bløde i en trykkoger – tilsæt derefter oksekødet og brun det godt af på alle sider. Tilsæt så krydderier og tomatpassat og svits det hele af i et par minutter. Derefter tilsættes cherrytomaterne, som steges i et par minutter, hvorefter de resterende ingredienser tilsættes. Når saucen er kommet op og koge sættes låget på trykkogeren og forsegles. Lad saucen koge i ca. 40 minutter, så burde kødet være helt mørt.
Tag kødet op af saucen og del det i mindre stykker med 2 gafler (så det bliver pulled beef). Kom kødet op i en stor skål. Sigt saucen gennem en sigte ned i en anden skål. Vend indholdet i sigten ned i skålen med kødet og rør det hele sammen. Til sidst vendes noget af den sigtede sauce ned til kødet (men blandingen må ikke blive for ”våd”) og der smages til med spidskommen, paprika og salt.
Varm kødet op evt. sammen med kidneybønner eller majs. Serveres på majstacos med salsa, guacamole og evt. koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar