søndag den 26. april 2020

Dumplings med rød karry

Jeg ELSKER dumplings. Denne opskrift med rød karry er anderledes, da dumplings oftest ikke er særlig "krydret" - men jeg er vild med denne version. 


4 personer 

300 g hakket kyllingekød
150 g tigerrejer, pillede og renset for tarme
1 stor håndfyld kål fx hvidkål, fintsnittet
½ tsk. rød karry pasta 
2 tsk. fish sauce 
1 tsk. majsmel 
1 æggehvide
Lidt koriander, finthakket 
Færdigkøbt dej til dampede dumplings 
Dumplingssauce (se opskrift under dip)

Skær tigerrejerne i små stykker og kom dem op i en skål sammen med kyllingekødet, kål, rød karrypasta, koriander, fish sauce, majsmel og æggehviden. Bland det hele godt sammen. 
Lav dumplings ved at placere en teskefuld fyld midt på dejen, dyp en finger i et glas vand og væd kanterne af dejen hele vejen rundt. Fold dejen sammen rundt om fyldet og placer derefter dumplingen på et bagepapir med lufthuller i bambus-steameren. Sæt en stor gryde med lidt vand til at koge og placer bambus-steameren ovenpå gryden, så dumplingsene kan blive dampet. Efter ca. 5-7 minutter er dumplingsene dampet færdig og serveres med det samme. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar