Denne suppe fik jeg første gang på Night Market i Chiang Mai i Thailand. Jeg er vild med den lidt stærke, krydrede suppe og kan spise den hele året rundt. Denne version som laves i en trykkoger gør retten overskuelig at lave.
4 personer
700-800 g kalve/oksekød fx skank
1 løg
1 spsk. stødt karry
1 tsk. rød karry pasta
1 tsk. stødt gurkemeje
3 spsk. fish sauce
2 spsk. kokossukker eller anden mørk sukker
1 tsk. salt
5 dl. kokosmælk
5 dl. vand
1 pakke bønnespirer
½ bundt forårsløg
400 g ægnudler
Frisk lime
Skær kødet i 2x2 cm store tern og skær løget i tynde, halve ringe.
Steg løgene bløde i olie i trykkogeren, tilsæt derefter kødet og brun det af på alle sider. Tilsæt så karry, gurkemeje og rød karrypasta og svits det hele af i et par minutter. Herefter tilsættes vand, kokosmælk, fish sauce, kokossukker og salt og låget til trykkogeren kommes på og forsegles. Lad suppen koge under tryk i 40 minutter.
Snit forårsløgene i tynde ringe – men fordel den hvide og den grønne del inhver sin skål.
Varm en lille gryde op med olie – du kan tjekke at olien har den rette temperatur ved at komme en tændstik ned i olie, hvis olien syder om tændstikken er olien tilpas varm. Kom så en håndfuld tørrede ægnudler ned i olien og lad dem fritere i ganske få minutter til de bliver gyldne.
Kog resten af ægnudlerne i en gryde med saltet vand til de er al dente.
Tag låget af trykkogeren, vend de hvide skiver af forårsløg ned i suppen og lad suppen koge ca. 5 minutter mens den smages til.
Server suppen med kogte nudler og top med bønnespirer, den grønne del af forårsløgene, limesaft og de friterede ægnudler.
ThylacTitanium Art | TITNC - TITE ANTONICS
SvarSletIn this tutorial, you will sunscreen with zinc oxide and titanium dioxide learn how to design titanium plate with titanium. As a rule, you 토토사이트 can customize the titanium teeth dog design best titanium flat iron of titanium metal. titanium uses