søndag den 26. april 2020

Chiang Mai Soup

Denne suppe fik jeg første gang på Night Market i Chiang Mai i Thailand. Jeg er vild med den lidt stærke, krydrede suppe og kan spise den hele året rundt. Denne version som laves i en trykkoger gør retten overskuelig at lave. 


4 personer 

700-800 g kalve/oksekød fx skank 
1 løg 
1 spsk. stødt karry
1 tsk. rød karry pasta 
1 tsk. stødt gurkemeje
3 spsk. fish sauce 
2 spsk. kokossukker eller anden mørk sukker
1 tsk. salt
5 dl. kokosmælk 
5 dl. vand 
1 pakke bønnespirer 
½ bundt forårsløg
400 g ægnudler 
Frisk lime

Skær kødet i 2x2 cm store tern og skær løget i tynde, halve ringe. 
Steg løgene bløde i olie i trykkogeren, tilsæt derefter kødet og brun det af på alle sider. Tilsæt så karry, gurkemeje og rød karrypasta og svits det hele af i et par minutter. Herefter tilsættes vand, kokosmælk, fish sauce, kokossukker og salt og låget til trykkogeren kommes på og forsegles. Lad suppen koge under tryk i 40 minutter. 
Snit forårsløgene i tynde ringe – men fordel den hvide og den grønne del inhver sin skål. 
Varm en lille gryde op med olie – du kan tjekke at olien har den rette temperatur ved at komme en tændstik ned i olie, hvis olien syder om tændstikken er olien tilpas varm. Kom så en håndfuld tørrede ægnudler ned i olien og lad dem fritere i ganske få minutter til de bliver gyldne. 
Kog resten af ægnudlerne i en gryde med saltet vand til de er al dente. 
Tag låget af trykkogeren, vend de hvide skiver af forårsløg ned i suppen og lad suppen koge ca. 5 minutter mens den smages til. 
Server suppen med kogte nudler og top med bønnespirer, den grønne del af forårsløgene, limesaft og de friterede ægnudler. 

1 kommentar:

  1. ThylacTitanium Art | TITNC - TITE ANTONICS
    In this tutorial, you will sunscreen with zinc oxide and titanium dioxide learn how to design titanium plate with titanium. As a rule, you 토토사이트 can customize the titanium teeth dog design best titanium flat iron of titanium metal. titanium uses

    SvarSlet