Denne thailandske curry er mild - for turister og børn ;-) Jeg har tilsat thaibasilikum, som jeg synes løfter retten, men det kan evt. undlades.
4-6 personer
2-3 kyllingebryster
1-2 spsk. rød karrypasta (afhængig af
hvor stærk du ønsker saucen)
4 tsk. stødt karry
2-3 sødkartofler
4 forårsløg
7 dl. kokoscreme (alternativt kokosmælk)
2 spsk. fishsauce
2 tsk. palmesukker
Frisk thaibasilikum
Skræl sødkartoflerne, kom dem op i en
lille gryde og kog dem i ca. 10 minutter, til de er gennemkogte. Lad
kartoflerne køle af og skær dem derefter i mindre tern ca. 1,5x1,5 cm. Skær derefter
kyllingebrysterne i mundrette tern.
Kom den røde karrypasta og stødt karry op i en stor
sauterpande sammen med olien og svits det af. Tilsæt så kyllingeternene og lad
dem svitse af til kyllingen er gennemstegt. Derefter tilsættes forårsløgene og
når de er blevet let bløde tilsættes sødkartofler, kokoscreme, fishsauce og
palmesukker. Lad saucen koge igennem i et par minutter, hvorefter
thaibasilikumbladene tilsættes. Hvis saucen er for tynd, kan den jævnes en
smule.
Serveres med ris eller nudler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar