fredag den 30. marts 2018

Yellow chicken curry

Denne thailandske curry er mild - for turister og børn ;-) Jeg har tilsat thaibasilikum, som jeg synes løfter retten, men det kan evt. undlades.  



4-6 personer

2-3 kyllingebryster
1-2 spsk. rød karrypasta (afhængig af hvor stærk du ønsker saucen)
4 tsk. stødt karry
2-3 sødkartofler
4 forårsløg
7 dl. kokoscreme (alternativt kokosmælk)
2 spsk. fishsauce
2 tsk. palmesukker
Frisk thaibasilikum

Skræl sødkartoflerne, kom dem op i en lille gryde og kog dem i ca. 10 minutter, til de er gennemkogte. Lad kartoflerne køle af og skær dem derefter i mindre tern ca. 1,5x1,5 cm. Skær derefter kyllingebrysterne i mundrette tern.
Kom den røde karrypasta og stødt karry op i en stor sauterpande sammen med olien og svits det af. Tilsæt så kyllingeternene og lad dem svitse af til kyllingen er gennemstegt. Derefter tilsættes forårsløgene og når de er blevet let bløde tilsættes sødkartofler, kokoscreme, fishsauce og palmesukker. Lad saucen koge igennem i et par minutter, hvorefter thaibasilikumbladene tilsættes. Hvis saucen er for tynd, kan den jævnes en smule. 
Serveres med ris eller nudler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar