Denne dessert kan laves i forvejen, så du undgår stress med at få maden klar efter gæsterne er ankommet. Jeg er vild med de krydrede, syltede blommer, som giver desserten syre og friskhed.
4 personer
Kaffe panna cotta:
10-15 g kaffebønner (afhængig af
ristningsgraden)
4 dl. piskefløde
1 dl. mælk
75 g sukker
3 blade husblas
Syltede blommer:
250 g modne blommer
75 g sukker
1 kanelstang
3 hele stjerneanis
Kom de hele kaffebønner i en morter,
knus dem let og kom dem derefter ned i en lille gryde sammen med fløde, mælk og
sukker. Kog fløde-blandingen langsomt op over svag varme til det akkurat simre
let – tag så gryden af blusset og hæld blandingen gennem en finmasket sigte ned
i en skål.
Blød husblassen op i koldt vand i 5
min., vrid vandet fra og kom husblassen ned i fløde-blandingen ét blad af
gangen under omrøring. Hæld blandingen op i 4 portionsskåle og stil dem i
køleskabet mindst 4 timer, så massen er blevet helt stiv.
Skær blommerne i kvarte og kom dem op i
en lille gryde sammen med sukker og krydderier. Varm blommerne langsomt op over
svag varme imens de forsigtigt vendes rundt i sukkerlagen med en ske – de må
ikke koge ud og blive til mos. Når blommerne er blevet varme af den krydrede
sukkerlage tages gryden af blusset og blommerne køles af.
Server panna cottaen i skålen med
syltede blommer på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar