Chicken satay er en thailandsk klassiker, som er mildt krydret og derfor kan spises af både voksne og børn. Jeg er vild med agurkesalaten, som giver retten et frisk pift!
4-6 personer
Kyllingespyd:
3-4 kyllingebryster
4 tsk. stødt karry
2 tsk. stødt gurkemeje
Lidt friskkværnet salt og peber
4 spsk. olivenolie
2 dl. kokoscreme (alternativt kokosmælk)
Grillspyd
Peanutsauce:
2 spsk. olivenolie
1-2 spsk. rød karrypasta
1,5 dl. peanuts (hakket meget fint i fx
en mini-hakker)
1 stor spsk. peanutbutter
3 dl. kokoscreme (alternativt kokosmælk)
2 spsk. palmesukker
1 spsk. fishsauce
Saft fra 2 lime
Agurkesalat:
1,5 dl. æblecidereddike
1,5 dl. sukker
1 agurk
3-4 skalotteløg
2-3 røde chili
Friske korianderblade
Lav agurkesalaten ved komme sukker og
æblecidereddike i en lille gryde og kog det op under middelsvag varme i ca. 5
minutter. Lad herefter lagen køle af. Skær agurken i tynde tern, hak
skalotteløgene groft og skær chilien i halve ringe (fjern stok og kerner, hvis
en mere mild smag ønskes). Pluk korianderbladene fra stilkene og vend den
sammen med resten af grøntsagerne ned i lagen. Lad lagen trække i mindst 1
time.
Start peanuatsaucen op ved, at svitse
den røde karrypasta af i olien i en lille gryde. Tilsæt herefter hakket peanuts,
peanutbutter og kokoscreme under omrøring, derefter fishsauce, palmesukker og
lime. Lad saucen koge op i et par minutter, imens den bliver tyk.
Kom kyllingestykkerne på 4-6 grillspyd
og grill kyllingen imens resten af marinaden pensles på. Når kyllingen er
grillet færdig serveres spyddene sammen med peanutsaucen og agurkesalaten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar