fredag den 30. marts 2018

Chicken satay

Chicken satay er en thailandsk klassiker, som er mildt krydret og derfor kan spises af både voksne og børn. Jeg er vild med agurkesalaten, som giver retten et frisk pift! 


4-6 personer

Kyllingespyd:
3-4 kyllingebryster
4 tsk. stødt karry
2 tsk. stødt gurkemeje
Lidt friskkværnet salt og peber
4 spsk. olivenolie
2 dl. kokoscreme (alternativt kokosmælk)
Grillspyd

Peanutsauce:
2 spsk. olivenolie
1-2 spsk. rød karrypasta
1,5 dl. peanuts (hakket meget fint i fx en mini-hakker)
1 stor spsk. peanutbutter  
3 dl. kokoscreme (alternativt kokosmælk)
2 spsk. palmesukker
1 spsk. fishsauce
Saft fra 2 lime

Agurkesalat:
1,5 dl. æblecidereddike
1,5 dl. sukker
1 agurk
3-4 skalotteløg
2-3 røde chili
Friske korianderblade

Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en stor skål, skær kyllingebrysterne i tern og vend dem rundt i marinaden. Lad kyllingen trække i marinaden i mindst 1 time.
Lav agurkesalaten ved komme sukker og æblecidereddike i en lille gryde og kog det op under middelsvag varme i ca. 5 minutter. Lad herefter lagen køle af. Skær agurken i tynde tern, hak skalotteløgene groft og skær chilien i halve ringe (fjern stok og kerner, hvis en mere mild smag ønskes). Pluk korianderbladene fra stilkene og vend den sammen med resten af grøntsagerne ned i lagen. Lad lagen trække i mindst 1 time.  
Start peanuatsaucen op ved, at svitse den røde karrypasta af i olien i en lille gryde. Tilsæt herefter hakket peanuts, peanutbutter og kokoscreme under omrøring, derefter fishsauce, palmesukker og lime. Lad saucen koge op i et par minutter, imens den bliver tyk.
Kom kyllingestykkerne på 4-6 grillspyd og grill kyllingen imens resten af marinaden pensles på. Når kyllingen er grillet færdig serveres spyddene sammen med peanutsaucen og agurkesalaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar