lørdag den 31. marts 2018

Chokolade mousse

Chokolade mousse er og blive en klassiker - og med god grund! Imponer venner og familie med denne version :) 


6 personer

300 g mørk chokolade
½ L piskefløde
125 g usaltet smør
3 æg
100 g sukker
Frisk frugt til pynt fx hindbær, jordbær eller kirsebær

Kom æg og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt med en elektrisk pisker – pisk gerne i 10 minutter, der giver en bedre mousse!
Bræk chokoladen i mindre stykker, skær smørret i mindre tern og kom det hele op i en skål, som kan tåle varme fx en stålskål. Placer stålskålen i et vandbad (i en gryde med kogende vand) og rør rundt i choloademassen indtil alt er smeltet. Tag så stålskålen af vandbadet og hæld chokolademassen ned i æggemassen i en lind strøm imens æggemassen fortsat piskes rundt. Kom moussen op i 6 små portionsskåle og sæt dem i køleskabet i mindst 1 time, så moussen kan sætte sig.
Server med frisk frugt på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar