Chokolade mousse er og blive en klassiker - og med god grund! Imponer venner og familie med denne version :)
6 personer
300 g mørk chokolade
½ L piskefløde
125 g usaltet smør
3 æg
100 g sukker
Frisk frugt til pynt fx hindbær, jordbær
eller kirsebær
Kom æg og sukker i en skål og pisk det
lyst og luftigt med en elektrisk pisker – pisk gerne i 10 minutter, der giver
en bedre mousse!
Bræk chokoladen i mindre stykker, skær
smørret i mindre tern og kom det hele op i en skål, som kan tåle varme fx en stålskål.
Placer stålskålen i et vandbad (i en gryde med kogende vand) og rør rundt i
choloademassen indtil alt er smeltet. Tag så stålskålen af vandbadet og hæld
chokolademassen ned i æggemassen i en lind strøm imens æggemassen fortsat
piskes rundt. Kom moussen op i 6 små portionsskåle og sæt dem i køleskabet i
mindst 1 time, så moussen kan sætte sig.
Server med frisk frugt på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar