Denne vietnamesiskinspireret, syltet salat med gulerødder og agurk er sprød og lækker fx som tilbehør til grillmad, men selvfølgelig også i vietnamesiske sandwich (Bah Minh) eller i vietnamesiske forårsruller.
4-6 personer
2,5 dl. æblecidereddike
2,5 dl. sukker
1 agurk
5 gulerødder
5 gulerødder
2 røde chili
Kom sukker og æblecidereddike i en lille gryde og kog det op under middelsvag varme i ca. 5 minutter. Lad herefter lagen køle af.
Skær agurk og gulerødder på et mandolinjern, 1 mm tykkelse. Halver derefter skriverne på den lange side, så de bliver ca. 1 cm brede. Kone gulerødder og agurk i en stor skål sammen med finthakket chili (fjern stok og kerner, hvis en mere mild smag ønskes). Lad lagen trække i mindst 1 time.
Skær agurk og gulerødder på et mandolinjern, 1 mm tykkelse. Halver derefter skriverne på den lange side, så de bliver ca. 1 cm brede. Kone gulerødder og agurk i en stor skål sammen med finthakket chili (fjern stok og kerner, hvis en mere mild smag ønskes). Lad lagen trække i mindst 1 time.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar