Risotto alla milanese er det klassiske tilbehør til den italienske klassiker osso bucco.
4-6 personer
400 g risotto ris
4 skalotteløg
1,5 L hønse-/kyllingefond
1 stort glas hvidvin
60 g smør + lidt ekstra til sidst
½ tsk. safran
1 stor håndfuld revet parmesan
Salt og peber
Snit skalotteløgene fint og riv
parmesanosten. Kom safrantrådene ned i den varme bouillon, så væsken får en
fin, gul farve.
I en stor gryde kommes olivenolie og
skalotteløg, som varmes let igennem – det må ikke brænde på! Tilsæt
risottorisene, som svitses under omrøring i 30 sek., og derefter tilsættes hvidvinen.
Lad vinen koge ind, og tilsæt så 1 dl. af fonden. Rør rund hele tiden, så
risottoen ikke brænder på. Når væsken er kogt ind tilsættes endnu en dl. fond
osv. indtil al fonden er brugt og risene er kogt. Når risene er ved at være
møre tilsættes salt, peber og en stor spsk. smør. Rør hele tiden i risottoen,
så den ikke brænder på. Til sidst tilsættes revet parmesanosten.
Serveres med osso bucco og gremolata.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar