søndag den 24. december 2017

Risotto alla milanese

Risotto alla milanese er det klassiske tilbehør til den italienske klassiker osso bucco. 


4-6 personer

400 g risotto ris
4 skalotteløg
1,5 L hønse-/kyllingefond
1 stort glas hvidvin
60 g smør + lidt ekstra til sidst
½ tsk. safran
1 stor håndfuld revet parmesan
Salt og peber

Snit skalotteløgene fint og riv parmesanosten. Kom safrantrådene ned i den varme bouillon, så væsken får en fin, gul farve.
I en stor gryde kommes olivenolie og skalotteløg, som varmes let igennem – det må ikke brænde på! Tilsæt risottorisene, som svitses under omrøring i 30 sek., og derefter tilsættes hvidvinen. Lad vinen koge ind, og tilsæt så 1 dl. af fonden. Rør rund hele tiden, så risottoen ikke brænder på. Når væsken er kogt ind tilsættes endnu en dl. fond osv. indtil al fonden er brugt og risene er kogt. Når risene er ved at være møre tilsættes salt, peber og en stor spsk. smør. Rør hele tiden i risottoen, så den ikke brænder på. Til sidst tilsættes revet parmesanosten. 
Serveres med osso bucco og gremolata.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar