Denne dessert har et strejf af sommer - en cheesecake på en helt anderledes måde!
4-6 personer
8 abrikoser
150 g creme fraise
100 g ricotta
50 g mascarpone
100g valnødder
200g sandkage
4 spsk. amaretto likør
2 spsk. citronsaft
Akaciehonning
20 g flormelis
Flæk abrikoserne, fjern stenen og skær
abrikoserne i kvarte. Kom abrikoserne i en sauterpande sammen med 2 spsk. vand,
citronsaft og 1 spsk. akaciehonning og lad det hele simre ved middel varme i
ca. 20 minutter til abrikoserne har fået grød-konsistens. Lad abrikoserne køle
af.
Bræk sandkagen i mindre stykker, ca. 3x3
cm, og kom dem i en skål, hvorefter amarettoen hældes over. Bland kage og likør
godt sammen med hænderne.
Hak valnødderne groft, kom dem i en skål
sammen med ½ spsk. akaciehonning og rør sammen.
I en stor skål piskes ricotta,
mascarpone, creme fraise og flormelis sammen til en blød ostemasse.
Saml triflien i små skåle ved først at
komme lidt af den opblødte sandkage i, derefter ostemasse, så abrikosgrøden og
til sidst valnødder. Gentag med endnu 1-2 lag – drys med lidt ekstra
akaciehonning mellem hvert lag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar