søndag den 24. december 2017

Kinesisk sur-sød-suppe

Denne kinesiske sur-sød-suppe smager helt specielt - på den gode måde! Perfekt som en let aftensmad/frokost eller som en forret, når du får gæster på besøg.  


4-6 personer

Kinesisk kyllingefond:
1 hel kylling
3 L vand
1 løg
1 bundt forårsløg
4 fed hvidløg
1 stor tommel ingefær
1 tsk. hele, hvide peberkorn

Suppen:
2 L kinesisk kyllingefond
1 blok tofu
30 g tørrede, kinesiske svampe
100 g grillet svine-/kyllingekød i mindre stykker
½ dåse bambusskud
½ tommel ingefær
1 spsk. sambal olek
0,5 dl soya sauce
0,5 dl risvinseddike
1 tsk. salt
1 tsk. friskkværnet, hvid peber
En smule sukker
3 spsk. majsstivelse oprørt i lidt vand
1 æg, sammenpisket
1 bundt forårsløg
Frisk koriander

Kom kyllingen i en stor gryde over mellem varme og brun den kortvarigt på alle  flader. Skær forårsløg og løg groft, riv ingefæren og hak hvidløgene. Tilsæt løg, forårsløg, ingefær, hvidløg og peberkorn til gryden sammen med vandet – vandet skal dække kyllingen helt. Lad fonden simre ved lav varme i 1 time uden låg, mens der af og til fjernes skum fra overfladen. Til sidst fjernes kyllingen fra fonden, hvorefter fonden sis gennem en si beklædt med et ostelærred.
Kom de kinesiske svampe i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i 30 minutter, hvorefter svampene skylles og skæres fri for hårde områder.
I en stor gryde steges ingefær, sambal olek, svampe, bambusskud og svine-/kyllingekødet i olie ved mellem varme. Bland soya sauce, risvinseddike, salt, peber og sukker sammen i en lille skål og hæld det i gryden under omrøring. Herefter tilsættes den kinesiske kyllingefond og suppen bringes i kog. Lad suppen simre 10 minutter. Skær tofuen i små stave af 0,5x3 cm, kom dem i suppen og lad det hele koge yderlig 3 minutter.
Bland majsstivelsen med lidt vand og kom den i suppen lidt af gangen – suppen skal kun være en smule tyk. Tag suppen af varmen, rør rundt i cirkulære bevægelser og rør langsomt det sammenpiskede æg i suppen.
Server suppen med finthakket forårsløg og koriander på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar