tirsdag den 24. december 2013

Salat med æbler

Denne salat smager rigtig godt og fungerer til de fleste retter. Jeg elsker, at den indeholder æbler, som giver en god syre til salaten. 

4 personer

150 g blandet salat 
1 dl. bredbladet persille, hakket groft
1 granatæble, befriet for kerner
2 æbler efter smag, skåret i mindre stykker 
10 hasselnøddder, hakket groft 

Dressing:
1 spsk. frisk ingefær
1 tsk. revet appelsinskal
2,5 dl. appelsinjuice
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 spsk. rørsukker
2 tsk. dijonsennep

Kom appelsinjuice, rørsukker, finthakket ingefær og appelsinskal op i en lille gryde, og bring det i kog. Lad appelsin-dressingen koge ind til det halve under svag varme. Kom herefter senneppen op i en lille skål og rør den sammen med den indkogte appelsinsaft. Rør nu citronsaften i, og smag til med evt. lidt sukker, salt og peber. Lad appelsin-dressingen blive kold. 
Lav salaten ved at komme den blandede salat, æbler, granatæblekerner og persille op i en stor salatskål. Tilsæt så hakkede hasselnødder og vend det hele rundt. Kom appelsin-dressingen over lige inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar