Macarons er bare lækkert! Denne version med peanut-ostecreme er syndig på den helt rigtige måde!
Ca. 15 stk.
Bunde:
75 g mandelmel
2 æggehvider
115 g flormelis
50 g sukker
1 tsk. kakaopulver
10 smuttede mandler, hakkede
Fyld:
110 g mascarponeost
25 g sukker
1 spsk. peanutbutter
Pisk æggehviderne stive i en stor skål,
tilsæt så sukkeret lidt efter lidt, mens æggehviderne piskes til en luftig,
blank marengsmasse. Bland mandelmel, flormelis og kakaopulver sammen i en anden
skål og vend herefter blandingen forsigtigt ned i marengsmassen lidt af gangen.
Fold massen sammen med spatel til den er blank og har en tyk, lang konsistens.
Hæld så dejen i en sprøjtepose med en metaltylle på 1 cm.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir og
tryk små cirkler dej ud herpå – ca. 30 stk. i alt. Bank pladerne ned i
bordpladen for at fjerne evt. luftbobler. Drys de hakkede mandler på halvdelen af bundene. Lad derefter bundene hvile ved
stuetemperatur i 30 minutter.
Bages i ovnen ved 160° i 10-15 minutter, hvorefter
bundene skal køle af på en bagerist.
Lav fyldet ved at piske
mascarponeost, sukker og peanutbutter godt sammen. Smør fyldet på halvdelen af
bundene og læg så de resterende bunde ovenpå.
Obs.: macarons skal spises
samme dag, som de er lagt sammen, da de ellers bliver bløde
Ingen kommentarer:
Send en kommentar