Disse macarons fyldt med en let, syrlig ostecreme er perfekte til kaffebordet.
Ca. 15 stk.
Bunde:
75 g mandelmel
2 æggehvider
115 g flormelis
50 g sukker
Lidt revet citronskal
Fyld:
110 g mascarponeost
25 g sukker
2 spsk. lemon curd
Pisk æggehviderne stive i en stor skål,
tilsæt så sukkeret lidt efter lidt, mens æggehviderne piskes til en luftig,
blank marengsmasse. Bland mandelmel og flormelis sammen i en anden skål og vend
herefter blandingen forsigtigt ned i marengsmassen lidt af gangen. Fold massen
sammen med spatel til den er blank og har en tyk, lang konsistens. Hæld så
dejen i en sprøjtepose med en metaltylle på 1 cm.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir og
tryk små cirkler dej ud herpå – ca. 30 stk. i alt. Bank pladerne ned i
bordpladen for at fjerne evt. luftbobler. Drys revet citronskal på halvdelen af
bundene. Lad nu bundene hvile ved stuetemperatur i 30 minutter.
Bages i ovnen ved 160° i 10-15 minutter, hvorefter
bundene skal køle af på en bagerist.
Lav fyldet ved at piske
mascarponeost, sukker og plemon curd godt sammen. Smør fyldet på halvdelen af
bundene og læg så de resterende bunde ovenpå.
Obs.: macarons skal spises
samme dag, som de er lagt sammen, da de ellers bliver bløde
Ingen kommentarer:
Send en kommentar