onsdag den 27. december 2017

Kirsebærsauce

Jeg har aldrig brudt mig om kirsebærsauce til ris a la manden juleaften - indtil jeg prøvede denne opskrift! Denne kirsebærsauce smager helt fantastisk. Prøv den! 


4-6 personer

300 g udstenede kirsebær fra fryseren eller dessertkirsebær
0,75 dl portvin
0,75 dl kirsebærvin fx Frederiksdal
1 dl vand
1 dl appelsinsaft
1 vaniljestang
65 g sukker, evt. mere afhængig af kirsebærenes syrlighed
Majsstivelse

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i en spsk. af sukkeret. Kom vanilje, sukker, portvin, kirsebærvin, vand og appelsinsaft i en lille gryde og kog det op – lad det simre et par minutter. Herefter tilsættes kirsebærrene og saucen simre yderlig 10 minutter.
Rør en smule majsstivelse i koldt vand og tilsæt til kirsebærsaucen en smule af gangen indtil saucen får den rette tykkelse.
Lunes lige inden servering

Ingen kommentarer:

Send en kommentar