Jeg ELSKER butternut squash og denne indiske græskargryde er min yndlingsret i den kolde vintertid. Retten er fyldt med masser af grønt og har en skøn karrysmag.
4 personer
1 butternut squash (evt. hokaido græskar)
1 dåse kikærter
200 g kyllingebryst/kalkun i strimler
200 g frossen spinat
2 løg
1 dåse kokosmælk
½ dåse hakkede tomater
1 tommel ingefær
3 fed hvidløg
1 chili uden kerner
2 spsk. karry
2 tsk. garam masala
Salt og peber
Creme fraise/skyr
Halver græskaret, fjern kernerne og skræl
det. Skær græskaret i tern af ca. 3x3 cm, kom dem i en frysepose sammen med
olie, salt og garam masala og ryst det hele godt sammen. Tænd ovnen på 200°C varmluft og bag græskaret på en bageplade beklædt med bagepapir
i 20-30 min.
Skær løgene i tynde skiver, pres hvidløgene,
riv ingefæren og hak chilien fint (befriet fra kerner). I en stor gryde svitses
løg, hvidløg, ingefær, chili, karry og garam masala, hvorefter kyllinge-/kalkunkødet
tilsættes. Når kødet er stegt tilsættes spinaten, som derved tøes op.
Tilsæt så
kikærter, kokosmælk og hakkede tomater og lad retten simre i 15 minutter. Smag til
med salt, peber samt karry.
Til sidst vendes de bagte tern af
butternut squash i retten. Serveres i dybe tallerkner med en klar creme
fraise/skyr på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar