lørdag den 23. december 2017

Indisk græskargryde

Jeg ELSKER butternut squash og denne indiske græskargryde er min yndlingsret i den kolde vintertid. Retten er fyldt med masser af grønt og har en skøn karrysmag. 


4 personer

1 butternut squash (evt. hokaido græskar)
1 dåse kikærter
200 g kyllingebryst/kalkun i strimler
200 g frossen spinat
2 løg
1 dåse kokosmælk
½ dåse hakkede tomater
1 tommel ingefær  
3 fed hvidløg
1 chili uden kerner
2 spsk. karry
2 tsk. garam masala
Salt og peber
Creme fraise/skyr

Halver græskaret, fjern kernerne og skræl det. Skær græskaret i tern af ca. 3x3 cm, kom dem i en frysepose sammen med olie, salt og garam masala og ryst det hele godt sammen. Tænd ovnen på 200°C varmluft og bag græskaret på en bageplade beklædt med bagepapir i 20-30 min.  
Skær løgene i tynde skiver, pres hvidløgene, riv ingefæren og hak chilien fint (befriet fra kerner). I en stor gryde svitses løg, hvidløg, ingefær, chili, karry og garam masala, hvorefter kyllinge-/kalkunkødet tilsættes. Når kødet er stegt tilsættes spinaten, som derved tøes op.
Tilsæt så kikærter, kokosmælk og hakkede tomater og lad retten simre i 15 minutter. Smag til med salt, peber samt karry.

Til sidst vendes de bagte tern af butternut squash i retten. Serveres i dybe tallerkner med en klar creme fraise/skyr på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar