lørdag den 23. december 2017

Hjemmelavet lun rødkål

Denne hjemmelavede, lune rødkål med æbler og timian er et must på julebordet! 


6-8 personer

1 rødkål
2 æbler
1 bundt timian
Æbleeddike
Sukker
Salt og peber

Skyl rødkålen og skær det i tynde strimler. Fjern kernehusene fra æblerne og skær æblerne i mindre tern. Pluk timian fra kvistene.
I en stor gryde tilsættes lidt olivenolie sammen med rødkålen, som steges let mør ved stille varme i ca. 5 minutter. Tilsæt derefter ½ dl vand, 1 dl æbleeddike og 1 dl sukker og lad kålen simre uden låg til den er helt mør. OBS: tilsæt æbletern og timian de sidste 5 minutter af tilberedningstiden. Smag til med salt, peber og evt. ekstra eddike eller sukker.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar