lørdag den 23. december 2017

Fetaostekage med kirsebærsauce

Denne kage er en anderledes form for cheesecake, da den anrettes på en tallerken i stedet for den klassiske springform. Fetaosten giver cheesecaken en anderledes, lidt saltet smag, som er superlækker sammen med den krydrede kirsebærsauce. 




6-8 personer

Ostecreme:
100 g feta
300 g flødeost (ikke light)
1,5 dl piskefløde
40 g flormelis
Skal fra 1 citron
90 kirsebær (frosne, halverede kirsebær uden kerner kan bruges udenfor sæson)

Crumble:
100 g mandler uden skind
50 g usaltet smør
50 g muscovadosukker
50 g fuldkornsmel
25 g hvedemel
1spsk nigellafrø
¼ tsk. salt

Kirsebærsauce:
600 g kirsebær (frosne, halverede kirsebær uden kerner kan bruges udenfor sæson)
90 g flormelis
4 spsk. Cointreau/Grand Marnier
4 skræller appelsinskin (levet med en kartoffelskræller)
4 stjerneanis

Skær fetaen i tern, kom den i en stor skål og mas den i helt små stykker ved hjælp af en grydeske. Tilsæt flødeost, flormelis og fintrevet citronskræl og rør det hele godt sammen med et piskeris. I en anden skål piskes fløden stiv og foldes derefter ned i ostecremen lidt af gangen. Stil ostecremen i køleskabet i mindst 2 timer – gerne natten over.
Hak mandlerne groft, kom dem i en stor skål sammen med fuldkornsmel, hvedemel, muscovadosukker, nigellafrø og salt - bland det hele godt sammen. Skær smørret i tern, kom det op i skålen og bland crumblen sammen med hænderne. Spred crumblen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ved 180°C indtil den er gylden, ca. 15 minutter.  
Kom kirsebær, flormelis, appelsinskal og stjerneanis i en gryde, varm det op under middel varme og lad saucen simre i ca. 15 minutter. Tilsæt orangelikør og lad saucen simre yderlig 2 minutter. Lad kirsebærsaucen køle af til stuetemperatur, så bliver den tykkere.
Server desserten ved at komme en spsk. ostecreme på en tallerken sammen med crumble og kirsebærsauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar