Denne kage er en anderledes form for cheesecake, da den anrettes på en tallerken i stedet for den klassiske springform. Fetaosten giver cheesecaken en anderledes, lidt saltet smag, som er superlækker sammen med den krydrede kirsebærsauce.
6-8 personer
Ostecreme:
100 g feta
300 g flødeost (ikke light)
1,5 dl piskefløde
40 g flormelis
Skal fra 1 citron
90 kirsebær (frosne, halverede kirsebær
uden kerner kan bruges udenfor sæson)
Crumble:
100 g mandler uden skind
50 g usaltet smør
50 g muscovadosukker
50 g fuldkornsmel
25 g hvedemel
1spsk nigellafrø
¼ tsk. salt
Kirsebærsauce:
600 g kirsebær (frosne, halverede
kirsebær uden kerner kan bruges udenfor sæson)
90 g flormelis
4 spsk. Cointreau/Grand Marnier
4 skræller appelsinskin (levet med en
kartoffelskræller)
4 stjerneanis
Skær fetaen i tern, kom den i en stor
skål og mas den i helt små stykker ved hjælp af en grydeske. Tilsæt flødeost,
flormelis og fintrevet citronskræl og rør det hele godt sammen med et piskeris.
I en anden skål piskes fløden stiv og foldes derefter ned i ostecremen lidt af
gangen. Stil ostecremen i køleskabet i mindst 2 timer – gerne natten over.
Hak mandlerne groft, kom dem i en stor
skål sammen med fuldkornsmel, hvedemel, muscovadosukker, nigellafrø og salt -
bland det hele godt sammen. Skær smørret i tern, kom det op i skålen og bland
crumblen sammen med hænderne. Spred crumblen ud på en bageplade beklædt med
bagepapir og bag den i ovnen ved 180°C
indtil den er gylden, ca. 15 minutter.
Kom kirsebær, flormelis, appelsinskal og
stjerneanis i en gryde, varm det op under middel varme og lad saucen simre i
ca. 15 minutter. Tilsæt orangelikør og lad saucen simre yderlig 2 minutter. Lad
kirsebærsaucen køle af til stuetemperatur, så bliver den tykkere.
Server desserten ved at komme en spsk. ostecreme
på en tallerken sammen med crumble og kirsebærsauce.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar