Kikærter er et sundt og lækkert alternativ til middagsbordet. Jeg elsker at servere denne kikærtegryde med fx okse- eller lammeköftas.
6-8 personer
200 g kikærter
1 aubergine
1 squash
10-12 store san mazano tomater (eller andre smagfulde
tomater)
2 store rødløg
4 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen
1 lille tsk. koriander
1 lille tsk. kanel
1 lille tsk. paprika
½ tsk. gurkemeje
Salt og peber
Olivenolie
Balsamico
300 g gedefeta
Friske basilikumblade
Kog kikærterne i en gryde til de er møre, dvs. ca. 45-60
minutter. Hæld derefter vandet fra kikærterne og sæt dem til side, så de kan
køle af.
Varm en sauterpande op over middel varme og tilsæt kikærterne
sammen med krydderierne. Lad det hele simre i 10 minutter, til kikærterne er
gyldne. Hæld kikærterne i en stegeso.
Skær auberginen i tern, kom dem i en si og drys med salt. Lad
aubergineternene trække 5-10 minutter, imens squashen skæres i tern og løg samt
hvidløg hakkes fint. Skær tomaterne i
tern.
Steg auberginerne i sauterpanden i rigeligt olivenolie til de
er bløde, og kom dem så op i stegesoen. Kom løg, hvidløg og squash op i
sauterpanden og steg det hele til det er blødt. Tilsæt derefter løg, hvidløg og
squash til stegesoen. Til sidst steges tomaterne i sauterpanden til de falder
lidt sammen og kommes så op i stegesoen. Tilsæt lidt balsamico til indholdet i
stegesoen, kom stegesoen i ovnen ved 150° grader og bag det hele i 2-3 timer.
30 minutter inden servering skæres fetaen i tern og drysses
ned i stegesoen, som derefter stilles tilbage i ovnen. Inden servering toppes
med friske basilikumblade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar