onsdag den 28. december 2016

Kikærtegryde

Kikærter er et sundt og lækkert alternativ til middagsbordet. Jeg elsker at servere denne kikærtegryde med fx okse- eller lammeköftas. 

6-8 personer

200 g kikærter
1 aubergine
1 squash
10-12 store san mazano tomater (eller andre smagfulde tomater)
2 store rødløg
4 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen
1 lille tsk. koriander
1 lille tsk. kanel
1 lille tsk. paprika
½ tsk. gurkemeje
Salt og peber
Olivenolie
Balsamico
300 g gedefeta
Friske basilikumblade

Kog kikærterne i en gryde til de er møre, dvs. ca. 45-60 minutter. Hæld derefter vandet fra kikærterne og sæt dem til side, så de kan køle af.
Varm en sauterpande op over middel varme og tilsæt kikærterne sammen med krydderierne. Lad det hele simre i 10 minutter, til kikærterne er gyldne. Hæld kikærterne i en stegeso.
Skær auberginen i tern, kom dem i en si og drys med salt. Lad aubergineternene trække 5-10 minutter, imens squashen skæres i tern og løg samt hvidløg hakkes fint.  Skær tomaterne i tern.
Steg auberginerne i sauterpanden i rigeligt olivenolie til de er bløde, og kom dem så op i stegesoen. Kom løg, hvidløg og squash op i sauterpanden og steg det hele til det er blødt. Tilsæt derefter løg, hvidløg og squash til stegesoen. Til sidst steges tomaterne i sauterpanden til de falder lidt sammen og kommes så op i stegesoen. Tilsæt lidt balsamico til indholdet i stegesoen, kom stegesoen i ovnen ved 150° grader og bag det hele i 2-3 timer.
30 minutter inden servering skæres fetaen i tern og drysses ned i stegesoen, som derefter stilles tilbage i ovnen. Inden servering toppes med friske  basilikumblade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar