Kanelsnegle er en klassiker, der stadig holder! :)
Ca. 16 stk.
Gærdej:
600 g mel
50 g gær
50 g sukker
200 g blød smør
2 dl. mælk
2 æg
1 tsk. stødt kardemomme
Kanelfyld:
200 g blød smør
150 g brun farin
150 g sukker
2 spsk. kanel
Varm mælken i en lille gryde til den er lillefingervarm.
Smulder gæren i en stor skål, tilsæt mælken og rør gæren ud. Tilsæt de øvrige
ingredienser til dejen og ælt det hele godt sammen.
Rul dejen ud til en stor, tynd firkant ca. 60x60
cm.
Lav kanelfyldet ved at ælte kanel, sukker og brun
farin sammen med det bløde smør. Smør kanelfyldet ud på dejen og rul herefter
dejen sammen som en roulade. Skær rouladen i skiver af ca. 1-1,5 cm tykkelse og
læg skriverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres skiverne flade med
fingrene og lad sneglene hæve ½-1 time ved stuetemperatur. Pensel herefter
sneglene med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter, til de er
let gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar