tirsdag den 27. december 2016

Kanelsnegle

Kanelsnegle er en klassiker, der stadig holder! :) 


Ca. 16 stk.

Gærdej:
600 g mel
50 g gær
50 g sukker
200 g blød smør
2 dl. mælk
2 æg
1 tsk. stødt kardemomme

Kanelfyld:
200 g blød smør
150 g brun farin
150 g sukker
2 spsk. kanel

Varm mælken i en lille gryde til den er lillefingervarm. Smulder gæren i en stor skål, tilsæt mælken og rør gæren ud. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen og ælt det hele godt sammen.
Rul dejen ud til en stor, tynd firkant ca. 60x60 cm. 
Lav kanelfyldet ved at ælte kanel, sukker og brun farin sammen med det bløde smør. Smør kanelfyldet ud på dejen og rul herefter dejen sammen som en roulade. Skær rouladen i skiver af ca. 1-1,5 cm tykkelse og læg skriverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres skiverne flade med fingrene og lad sneglene hæve ½-1 time ved stuetemperatur. Pensel herefter sneglene med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter, til de er let gyldne.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar