lørdag den 12. november 2016

Græskinspireret tærte

Denne tærte er anderledes - på den gode måde. Blandingen af spinat, feta og pinjekerner er utrolig lækker og en af mine nye favoritter. 



Ca. 6 personer

350 g butterdej
250 g spinatblade
3 stængler bladselleri
½ lille rødløg
2 fed hvidløg
2 spsk. frisk persille
2 spsk. frisk mynte
2 tsk. frisk salvie
150 g feta
50 g pecorino-ost
1 håndfuld pinjekerner 
Revet skal fra 1 citron
1 æg
Salt og friskkværnet peber

Skyl spinatbladende i en stor skål vand. Hak rødløg, bladselleri og hvidløg meget fint. Hak ligeledes persille, mynte og salvie groft.
Varm en sauterpande op og steg bladselleri, løg, hvidløg, mynte, persille og salvie til løg og bladselleri er bløde. Tag panden af varmen og vendt pecorino-osten, pinjekerner, citronskal, salt og peber i. Lad fyldet køle af. 
Rul butterdejen ud, så den er 3 mm tyk og kom fyldet på – undlad dog fyld på de yderste 3 cm hele vejen rundt. Pres fyldet ned i dejen med en ske. Skær fetaen i tern og strø dem ud over fyldet. Fold siderne af butterdejen op omkring fyldet og pensel kanterne med det sammenpiskede æg.
Bages i ovnen ved 200° grader i ca. 30 minutter indtil kanterne er gyldne og tærten bagt i midten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar