lørdag den 12. november 2016

Aubergine tærte

Denne mellemøstlige tærte med auberginer er perfekt som tilbehør til et større tapasbord - lækker og cremet! 


Ca. 6-8 personer

3 auberginer
2 løg
5 æg
40 g brødkrummer (ca. 4 skiver)
150 g gorgonzola
3 fed hvidløg
25 g persille
2 spsk. mel
1 spsk. frisk limesaft
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. safrantråde
½ tsk. salt
Friskkværnet sort peber

Skær auberginerne i halve på den lange led, derefter i 1 cm tykke skiver og til sidst i 1 cm tykke pinde (1 x 1 x 6cm). Hak løgene og hvidløgene fint.  
Varm en sauterpande med olivenolie og steg løg og hvidløg blanke. Tilsæt herefter auberginerne sammen med rigeligt olivenolie, salt og peber og steg til auberginerne er helt møre. Lad det hele køle af.
Pisk æg, mel, bagepulver, brødkrummer, finthakket persille sammen i en stor skål. Kom safrontrådene i et glas sammen med 1 spsk. kogende vand og lad det trække i 10 minutter. Kom så vandet ned i æggemassen sammen med auberginer, løg og hvidløg og rør det hele sammen.
Smør en kageform (d=20 cm) og vendt massen ned i. Bag tærten i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter til den er gyldenbrun og fast i midten.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar