Denne mellemøstlige tærte med auberginer er perfekt som tilbehør til et større tapasbord - lækker og cremet!
Ca. 6-8 personer
3 auberginer
2 løg
5 æg
40 g brødkrummer (ca. 4 skiver)
150 g gorgonzola
3 fed hvidløg
25 g persille
2 spsk. mel
1 spsk. frisk limesaft
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. safrantråde
½ tsk. salt
Friskkværnet sort peber
Skær auberginerne i halve på den lange led, derefter i 1 cm
tykke skiver og til sidst i 1 cm tykke pinde (1 x 1 x 6cm). Hak løgene og
hvidløgene fint.
Varm en sauterpande med olivenolie og steg løg og hvidløg
blanke. Tilsæt herefter auberginerne sammen med rigeligt olivenolie, salt og
peber og steg til auberginerne er helt møre. Lad det hele køle af.
Pisk æg, mel, bagepulver, brødkrummer, finthakket persille
sammen i en stor skål. Kom safrontrådene i et glas sammen med 1 spsk. kogende
vand og lad det trække i 10 minutter. Kom så vandet ned i æggemassen sammen med
auberginer, løg og hvidløg og rør det hele sammen.
Smør en kageform (d=20 cm) og vendt massen ned i. Bag tærten
i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter til den
er gyldenbrun og fast i midten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar