torsdag den 20. oktober 2016

Mellemøstlig tomatsalat

Denne tomatsalat er meget anderledes, et spændende indspark fra mellemøsten. Perfekt til sommermad. 

4-6 personer

300 g gule cherrytomater
300 g røde cherrytomater
1 rød peber
1 rødløg
1-2 granatæbler
3-4 fed hvidløg
2 tsk. æbleeddike
1,5 spsk. granatæblesirup
0,5 dl. olivenolie
Frisk oregano
Herbes de Provence
Salt og peber

Skær cherrytomater, rød peber og løg i små ½ cm store tern og kom det hele op i en stor skål.
Slå på granatæblerne med en grydeske, skær dem over og ”bank” kernerne ud ned i en mindre skål ved at slå med grydeskeen på skallen. Fjern de hvide ”tråde”, da de er bitre. Kom granatæblekernerne ned i den store skål. 
I en mindre skål piskes presset hvidløg, Herbes de Provence, salt, peber, æbleeddike og olivenolie sammen. Hæld dressingen over salaten og bland det forsigtigt sammen. Pynt med friske oreganoblade (ca. en håndfuld).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar