Denne tomatsalat er meget anderledes, et spændende indspark fra mellemøsten. Perfekt til sommermad.
4-6 personer
300 g gule cherrytomater
300 g røde cherrytomater
1 rød peber
1 rødløg
1-2 granatæbler
3-4 fed hvidløg
2 tsk. æbleeddike
1,5 spsk. granatæblesirup
0,5 dl. olivenolie
Frisk oregano
Herbes de Provence
Salt og peber
Skær cherrytomater, rød peber og løg i små ½ cm store tern og
kom det hele op i en stor skål.
Slå på granatæblerne med en grydeske, skær dem over og ”bank”
kernerne ud ned i en mindre skål ved at slå med grydeskeen på skallen. Fjern de
hvide ”tråde”, da de er bitre. Kom granatæblekernerne ned i den store skål.
I en mindre skål piskes presset hvidløg, Herbes de Provence,
salt, peber, æbleeddike og olivenolie sammen. Hæld dressingen over salaten og
bland det forsigtigt sammen. Pynt med friske oreganoblade (ca. en håndfuld).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar