Tærtedej:
16 digestive kiks
3 spsk. sukker
100 g smør
Fyld:
1 hokaido græskar
2,5 dl. brunfarin/muskovadosukker
1 dåse kondenseret mælk
1dl. piskefløde
2 æg
1 tsk. vaniljeekstrakt
½ tsk. stødt kanel
¼ tsk. stødt nelliker
¼ tsk. stødt ingefær
1 knsp. stødt muskatnød
½ tsk. salt
1 håndfuld pekannødder
Knus kiksene i en pose til smulder. Smelt smørret
i en stor pande, tilsæt så sukkeret og lad det opløse. Tilsæt så kiksene og
vend det hele sammen under middelvarme i ca. 5 minutter.
Kom dejen i en tærteform med d = 22 cm og tryk
dejen ud deri med hænderne, så dejen er jævnt fordelt i et tyndt lag. Bag
bunden i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter til den har fået en lidt brunere farve.
Flæk græskaren og fjern kernerne med en ske. Rids
skærefladen på kryds og tværs, flyt græskarene over på en bageplade beklædt med
bagepapir og smør lidt olie ud over skærefladerne. Bag græskarene i ovnen ved
220 ° grader varmluft til de er bløde ca. 30 minutter. Lad de bagte græskar
køle lidt af. Skrab græskarkødet ud i en stor skål og blend det til en glat
konsistens med en stavblender. Tilsæt brun sukker, krydderier, vaniljeekstrakt
og æggene et af gangen og rør dejen sammen. Tilsæt derefter den kondenserede
mælk, rør rundt, og tilsæt så fløden og rør det hele sammen.
Kom fyldet op i tærteformen
med tærtebunden og bag tærten i ovnen ved 180 ° grader i 1 time. Tag tærten ud
af ovnen og dekorer med pekannødderne. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag
yderligere 25 minutter (skal være lidt klistret i
midten). Afkøl og server med creme fraise.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar