søndag den 25. september 2016

Baba ganoush

Baba ganoush er en lækker mellemøstlig dip baseret på aubergine - passer perfekt til krydret grillmad eller som en del af et mellemøstligt tapasbord 


Ca. 5 dl.

4 aubergine
2 fed hvidløg
Skal fra 1 citron
1 spsk. citronsaft
2 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket mynte
Kerner fra ½ granatæble
Olivenolie
Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader. 
Halver auberginerne på langs og rids skærefladerne på kryds og tværs. Smør skærefladerne med olivenolie og krydder med salt. Læg auberginerne sammen igen og bag dem helt møre i ovnen i 30-40 minutter.
Skrab det varme auberginekød ud ved hjælp af en ske og kom det i en si. Lad væsken løbe fra over 1-2 timer  jo mere vand der løber fra, jo bedre.   
Kom auberginekødet i en skål og tilsæt presset hvidløg, citronskal og –saft, olivenolie, ½ tsk. salt og friskkværnet peber. Rør det hele godt sammen og lad dippen trække 1 time ved stuetemeratur. 
Inden servering røres krydderurterne i og dippen pyntes med granatæblekerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar