Baba ganoush er en lækker mellemøstlig dip baseret på aubergine - passer perfekt til krydret grillmad eller som en del af et mellemøstligt tapasbord
Ca. 5 dl.
4 aubergine
2 fed hvidløg
Skal fra 1
citron
1 spsk.
citronsaft
2 spsk. hakket
persille
2 spsk. hakket
mynte
Kerner fra ½ granatæble
Olivenolie
Salt og peber
Tænd ovnen på
200 grader.
Halver
auberginerne på langs og rids skærefladerne på kryds og tværs. Smør
skærefladerne med olivenolie og krydder med salt. Læg auberginerne sammen igen
og bag dem helt møre i ovnen i 30-40 minutter.
Skrab det varme
auberginekød ud ved hjælp af en ske og kom det i en si. Lad væsken løbe fra
over 1-2 timer jo mere vand der løber
fra, jo bedre.
Kom
auberginekødet i en skål og tilsæt presset hvidløg, citronskal og –saft,
olivenolie, ½ tsk. salt og friskkværnet peber. Rør det hele godt sammen og lad
dippen trække 1 time ved stuetemeratur.
Inden servering
røres krydderurterne i og dippen pyntes med granatæblekerner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar