fredag den 20. maj 2016

Osso bucco

Osso bucco er italiensk simremad i en klasse for sig! Med hjælp fra en foodprocessor er denne ret til at overkomme - perfekt gæstemad! 


Ca. 6 personer 

9 skiver kalveskank af 2-3 cm tykkelse
3 løg
3 gulerødder
½ knoldselleri
2 stængler blegselleri
5 fed hvidløg
2 dåser hakket tomater
100 g tomatpuré
3 dl tør hvidvin
7 dl oksebouillon
Salt og peber
Hvedemel

Klip kalveskank-skiverne 3 steder i kanten, så de ikke krøller up under stegningen. Vend kødet i en blanding af mel, salt og peber.
Varm en sauterpande op og steg kødet gyldent på begge sider. Tag herefter kødet op af gryden og sæt det til side.
Skær selleri, gulerødder, løg, hvidløg og blegselleri i grove stykker. Kom løg, hvidløg og blegselleri ned i foodprocessoren og puls det til finthakkede stykker. Varm olivenolie op i sauterpanden og tilsæt grønsagsblandingen. Kom herefter gulerødder og selleri ned i foodprocessoren og puls til grøntsagerne bliver finthakket. Tilsæt de sidste hakkede grøntsager til den store gryde og svits det hele igennem. Tilsæt herefter tomatpuré i bunden af gryden og lad den kort svitse af, så bitterstofferne forsvinder. Tilsæt hakket dåsetomater, hvidvin, salt og peber og lad det hele simre kort.
Fordel kødet i stegesoen, kom grøntagssaucen ved og tilsæt til sidst bouillonen. Sæt stegesoen ind i en kold ovn sat på 150° i 2-3 timer. 
Server osso bucco med risotto milanese og gremolata på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar