fredag den 20. maj 2016

Koldhævede grahamsboller

Disse koldthævede grahamsboller er smækfyldt med kerner og havregryn og indeholder derfor ikke meget mel. Lav dejen om aftnen, så er der friskbagte, sunde boller til morgenbordet næste dag. 


Ca. 12 boller

25 g gær
7,5 dl. lunken vand
3 dl havregryn
1 dl chiafrø
650 g grahamsmel
1 dl solsikkekerner
½ dl hørfrø
2 spsk. olie
1 spsk. honning
2  tsk. sukker
2 tsk. salt  

Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt havregryn, chiafrø, kerner, honning, olie, sukker og salt og rør det hele sammen. Tilsæt herefter grahamsmelet lidt af gangen under omrøring til dejen trækker tråde, men stadig er klistret. Stil skålen i køleskabet natten over.
Kom bagepapir på en bageplade og ”sæt” bollerne på pladen vha. 2 skeer – dejen skal være klistret. Bages i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. 

TIP: dejen kan stå i køleskabet i op til 5 dage, så er der nybagte boller hver dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar